„Mi-a agresat copilul de şapte ori în patru ore”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Mi-a agresat copilul de şapte ori în patru ore”
„Mi-a agresat copilul de şapte ori în patru ore”

O mămică din Bucureşti şi-a surprins bona agresându-i copiii fizic şi verbal. Doi copii de patru şi, respectiv, doi ani au fost loviţi peste faţă şi numiţi „nesimţiţi, tâmpiţi şi anormali” de către bonă, sub privirile menajerei. Toate acestea au fost surprinse de o cameră de supraveghere ascunsă.

Mai citeşte şi:

VIDEO O mamă din Capitală a descoperit că bona pe care chiar ea o angajase îi tortura copiii

“Andrei îi spunea bonei că ar vrea să fie cavaler, iar ea îi răspundea: eşti un biet căcănar. Băieţelul a repetat, crezând că femeia nu a înţeles cuvântul: “am zis cavaler”, iar ea i-a replicat: „eşti un biet căcănar şi n-o să ajungi niciodată cavaler”, povesteşte mama lui Andrei şi a Alexiei, copii care au fost în îngrijirea bonei Ecaterina Spirea, 55 de ani, mai bine de un an. Secvenţa descrisă de mamă apare într-o înregistrare cu camera ascunsă.

Din 11 ore, în patru bona apare în preajma copiilor, iar în timpul petrecut îi jigneşte şi bruschează de cel puţin şapte ori, potrivit mamei. “Se răstea la ei, pe Andrei l-a smucit şi l-a târât câţiva metri, ca să îl trimită în camera lui. Îi arunca efectiv pe jos, pe gresie, ca să îi pună în genunchi. L-a tras de urechi şi de obraz pe Andrei, Iar Alexei i-a dat un picior când stătea în genunchi”, povesteşte femeia, care a şi postat pe un site dedicat mămicilor secvenţe surprinse de cameră.  Bona a fost angajată în urmă cu un an, la recomandarea unei persoane de încredere.

Mămica a testat-o timp de o lună, venind la diferite ore acasă, ascultând pe la uşi sau urmărind-o prin parc, iar femeia se comporta exemplar. Îndoielile au început să apară când Andrei ridica mânuţele să se apere de fiecare dată când îşi supăra mama. “Eu nu l-am lovit niciodată, aşa că mi s-a părut suspect comportamentul său”, povesteşte mama. Secvenţele video i-au confirmat bănuielile.

“N-a avut bani să mă plătească şi a făcut înscenarea”

De cealaltă parte, bona spune că toată povestea este premeditată de mamă, care nu a mai avut bani s-o plătească.
“Se plângea de bani şi nu a avut curaj să-mi spună în faţă că mă dă afară. Recunosc că nu e bine ce am făcut, dar de la ea am învăţat să-i pedepsesc aşa pe copii. Cu o seară înainte şi ea i-a lovit şi mi-a reproşat mie că cei mici sunt prea răsfăţaţi şi că trebuie să-i pedepsesc”, spune Ecaterina Spirea, bona care a mai îngrijit o fetiţă timp de patru ani.

Imediat după vizionarea casetei, mama a făcut plângere la poliţie, însă bona ar putea scăpa nepedepsită pentru că nu era angajată cu carte de muncă. “Nu a existat un contract de prestări servicii între bonă şi familie, drept pentru care nu putem şti care dintre obligaţii nu au fost îndeplinite. Fapta se încadrează la loviri sau alte violenţe, iar ancheta se află în derulare”, ne-a declarat Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei.

Nici Protecţia Copilului nu poate interveni decât în acordarea de servicii de consiliere psihologică pentru cei mici. “Din toamnă sper să avem Legea serviciilor de zi care reglementează meseriile de bonă şi babysitter. Atunci, va exista o autoritate care să verifice modul în care bonele îşi fac meseria”, explică Ileana Savu, secretar de stat în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului.

De unde ne luăm bonele?

Agenţiile de babysitting se laudă cu personal testat psihologic, dar recunosc că nu au garanţia că persoanele angajate nu vor avea scăpări. “La prima vedere, o persoană poate părea profesionistă, dar după un timp îşi dă în vileag caracterul. Nici noi nu avem siguranţa că personalul este potrivit, de aceea chiar le recomandăm mămicilor montarea de camere video”, recunoaşte reprezentanta unei firme de babysitting.

La fel, Christian Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, recomandă mamelor să apeleze la grădiniţe sau creşe, unde personalul de îngrijire a copiilor este unul calificat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite