Un copil a murit subit după o operaţie simplă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la a treia intervenţie chirurgicală pentru corectarea unei banale “buze de iepure”, Silvian Cotea, în vârstă de trei ani, a murit la Spitalul “Marie Curie” din Capitală  în urma unui stop cardio-respirator

Bunica lui Silvian susţine că moartea micuţului a survenit după ce o asistentă i-a injectat două seringi cu ser.

Silvian Cotea din Hierăşti, Giurgiu, a fost internat luni dimineaţa la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti pentru o operaţie de corectare a unui defect congenital numit popular “buză de iepure”. Copilul se afla la a treia operaţie de acest fel, efectuată tot aici şi de acelaşi medic.

Deşi operaţia a decurs normal, inima micuţului a încetat să mai bată în urma unei banale injecţii. Tinca Cotea, bunica băieţelului, cea care l-a crescut pe Silvian de la naştere, după ce a fost abandonat de mamă, susţine că vinovată de moartea nepotului său este o asistentă de la Secţia de Terapie Intensivă, care ar fi manevrat greşit tratamentul injectabil.

„Copilul a înţepenit după două injecţii”

Bunica mai spune că după ce i-a scos ultima perfuzie, asistenta i-a băgat în branulă, mai mult forţat, două seringi cu un ser. “Imediat, copilul a înţepenit şi i s-a învineţit guriţa. Eram de faţă când s-a întâmplat şi am început să urlu la asistentă că mi-a omorât copilul.

Ea m-a luat de mână şi m-a dat afară din salon. Cel puţin 20 de persoane s-au năpustit asupra lui Sivian şi l-au apăsat pe piept. Însă degeaba”, povesteşte bunica.  “Copilul meu a fost sănătos tun. Medicul de familie poate confirma că nu a avut nicio problemă de sănătate, în afară de acest defect la buză, pentru care acum era operat pentru a treia oară”, spune Tinca Cotea.

Femeia este nemulţumită de faptul că imediat după incident asistenta s-a făcut nevăzută. “Nici astăzi (n.r. ieri) nu am văzut-o prin spital. Medicii ţin secret numele ei, însă eu tot voi afla cum o cheamă”. Bunica este hotărâtă să-şi caute dreptatea în justiţie. ”Nu mă las până nu o văd în puşcărie pe asistenta care mi-a omorât copilul”, a spus ea.

Conducerea spitalului nu are nicio explicaţie 

Conducerea spitalului “Marie Curie” unde a avut loc această tragedie nu a putut da nicio explicaţie la decesul băieţelului. “Operaţia a durat în jur de două ore şi a decurs fără complicaţii. Copilul s-a trezit din anestezie şi i s-a dat să bea apă şi ceai. După şase ore a făcut stop cardio-respirator.

Deşi au fost aplicate cu promptitudine toate măsurile de resuscitare care se impun în această situaţie, cordul nu şi-a reluat activitatea”, ne-a declarat dr. Radu Tăbăcaru, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Acesta a mai spus că analizele efectuate înainte de operaţie nu au evidenţiat nicio altă afecţiune la copil, dar şi că “este aproape imposibil ca decesul să fi survenit după o administrare de antibiotic”. “În momentul de faţă nu cunoaştem cauza decesului şi nici nu o putem explica din punct de vedere medical.

Am verificat fişa  copilului şi nu am găsit nicio dovadă a vinovăţiei asistentei acuzate de familie. Rămâne ca medicii legişti să facă o analiză obiectivă a acestui caz”, a adăugat dr. Tăbăcaru. Cazul a intrat în atenţia Poliţiei şi a Procuraturii, care au început deja o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care a murit copilul.

Neglijenţa criminală a rămas de fiecare dată fără urmări

Doi copii de numai cinci ani din Galaţi şi-au pierdut viaţa anul trecut, în urma unor banale operaţii, iar un bebeluş din Bucureşti a rămas mutilat pe viaţă. Toate aceste cazuri sunt încă departe de a se fi rezolvat, iar vinovaţii nu au fost încă stabiliţi. Mai mult, anestezistul celor doi copii din Galaţi, dr. Pantelie Nicolcescu, a primit în primă fază neînceperea urmăririi penale.

Micuţii morţi la Galaţi

Iulia Valen­tina Irimia a murit pe 31 martie în urma unei simple operaţii de apendicită, iar Iustin M­ihnea Nicolau s-a stins două luni mai târziu tot pe masa de operaţie, după o hernie. În cazul fetiţei, s-a demonstrat că fişa de preanestezie a fost modificată grosolan de dr. Nicolcescu imediat după moartea Iuliei. 

Cazul Sebastian

Neglijenţa unor cadre medicale de la Spitalul Universitar din Bucureşti a făcut ca Sebastian Lungu, un bebeluş de numai trei luni şi jumătate, să nu vadă, să nu audă şi să nu se poată hrăni. Băieţelul s-a născut aproape mort, în dimineaţa zilei de 3 august 2007, sufocat de cordonul ombilical. Alina Lungu (30 de ani), mama micuţului, a fost lăsată singură timp de 45 de minute în sala de naşteri. Acum, părinţii băieţelului cer ca asistenta vinovată să fie exclusă din Ordinul Asistentelor. Asistenta Mariana Niţu a fost sancţionată cu un simplu avertisment. Ancheta în cazul ei a relevat că a plecat acasă mai devreme cu 20 de minute din tura de noapte şi că nu a anunţat medicii despre starea Alinei Lungu. (Liliana Năstase)

image

Copilul s-a trezit din anestezie şi i s-a dat să bea apă şi ceai. După şase ore a făcut stop cardio-respirator.

image


dr. Radu Tăbăcaru, purtător de cuvânt al spitalului “Marie Curie”

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite