A fost un copil mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreţul nu s-a maturizat pe deplin niciodată. Lumea pe care Michael Jackson a făurit-o doar pentru el nu a putut fi ferită de lumea de afară.

Toată strălucirea din lumina reflectoarelor a mascat, ani întregi, o copilărie nefericită, care l-a marcat iremediabil pe Jackson.

Abia la apogeul carierei sale, în 1993, starul avea să dezvăluie, la emisiunea moderată de Oprah Winfrey, umilinţele şi abuzurile fizice şi psihice la care a fost supus, bătăile şi corecţiile pe care i le aplica, fără motiv, propriul tată, Joseph Jackson.

Copilăria furată l-a determinat pe adultul Michael să trăiască în lumea lui, iar presa a comentat mereu excentricităţile starului, care prefera tovărăşia copiilor, a animalelor şi a jucăriilor, în defavoarea unui suflet pereche.

Prima dragoste a artistului a fost, potrivit speculaţiilor, cântăreaţa Diana Ross, însă primul mariaj al starului a venit în 1993, la vârsta de 35 de ani. Jackson s-a căsătorit cu Lisa Marie Presley, fiica lui Elvis Presley, la doar câteva luni după ce au apărut primele acuzaţii de pedofilie.

„Ştiam că nu a făcut nimic rău şi că toată lumea îl acuză pe nedrept. Am început să mă îndrăgostesc de el. Voiam să îl salvez“, declara Lisa Marie. Jackson a cerut-o de soţie prin telefon, cei doi s-au căsătorit în Republica Dominicană şi, timp de două luni, au negat existenţa mariajului. În mai puţin de doi ani, cuplul a divorţat, însă Lisa Marie şi Michael au rămas prieteni.

Paris şi doi Prinţi

Anunţul celui de-al doilea mariaj a fost un şoc chiar şi pentru cei obişnuiţi cu ciudăţeniile starului. În 1996, în timpul turneului „HIStory“, Jackson s-a căsătorit cu Deborah Jeanne Rowe, o asistentă medicală pe care a cunoscut-o în anii ’80, când a fost diagnosticat cu vitiligo.

Aceasta i-a oferit lui Jackson doi copii: un băiat, Prince Michael (născut în 1997), şi o fată, Paris (născută în 1998). Şi această căsnicie s-a destrămat după trei ani, iar Jackson a obţinut custodia totală a copiilor.

Al treilea copil al artistului, Prince Michael al II-lea, s-a născut în 2002, însă identitatea mamei nu a fost niciodată făcută publică, speculân­du-se că ar fi fost vorba de o mamă surogat, inseminată artificial. Al treilea fiu al artistului a primit porecla Blanket (Păturică), după ce Michael l-a scos pe geam, la vârsta de câteva luni, cu o păturică pe cap, pentru a-l arăta fanilor.

O altă controversă a vieţii starului este legată de aspectul său fizic, care s-a transformat radical, de-a lungul anilor. Numeroasele operaţii estetice ale megastarului au ţinut ani la rând primele pagini ale tabloidelor, însă Michael Jackson a recunoscut doar trei dintre ele. În ceea ce priveşte albirea pielii, acesta a afirmat tot timpul că suferă de lupus şi vitiligo. De nenumărate ori, el a apărut în public cu faţa ascunsă sub o mască.

Starul care a uimit lumea

29 august 1958: Michael Joseph Jackson se naşte la Gary, în statul Indiana, din nordul SUA.
1962-1964:  Joe Jackson, tatăl, împreună cu cei cinci băieţi ai săi, lansează Jackson’s Five.
1969: Primul hit, „I Want You Back“, devine numărul 1.
1970: Se lansează în cariera solo.
1979: Scoate albumul „Off The Wall“, produs de Quincy Jones.
1984: Semnează contractul pentru campania Pepsi. Este rănit în timpul filmării clipului publicitar.
1985:  Cumpără pentru 47,5 milioane de dolari drepturile pentru cântecele lui John Lennon şi Paul McCartney.
1993: Este acuzat că a sedus şi abuzat un băiat în vârstă de 13 ani. Neagă acuzaţiile. Pepsi anulează contractul de sponsorizare.
2004: Jackson pledează nevinovat în prima sa apariţie în faţa justiţiei, transformată într-un mare spectacol mediatic.
2005: Procesul începe la 31 ianuarie. În iunie, este achitat.
2008: Anunţă, la Londra, o serie de 50 de concerte pentru luna iulie, în capitala Marii Britanii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite