Un copil de cinci ani era să ardă de viu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

consecinţe dramatice. Aşa s-a întâmplat şi în Bacău, într-un bloc de pe strada 9 Mai, unde un băieţel de cinci ani, lăsat în grija fraţilor mai mari şi a vecinilor, era să ardă închis

consecinţe dramatice. Aşa s-a întâmplat şi în Bacău, într-un bloc de pe strada 9 Mai, unde un băieţel de cinci ani, lăsat în grija fraţilor mai mari şi a vecinilor, era să ardă închis în casă.
Lăsat singur, cu fraţii plecaţi la şcoală, acesta s-a jucat cu chibriturile. Noroc că incendiul care a izbucnit a fost observat de vecini din cauza fumului gros. Speriaţi, oamenii au ieşit afară, căutând cu disperare locul de unde provenea fumul. Imediat au sunat la 112, solicitând intervenţia pompierilor. Două autospeciale cu zece militari au ajuns în câteva minute. Cu ajutorul unei prese speciale, pompierii au forţat uşa metalică şi au pătruns în apartament. Copilul a fost găsit în dormitor de locotenentul Sorin Bucur. Incendiul a fost stins la 20 de minute, după ce a cuprins şi o porţiune din şarpanta acoperişului. Însă intervenţia rapidă a pompierilor a limitat considerabil pagubele. Din primele cercetări se pare că focul a început atunci când băieţelul de cinci ani a aprins câteva hârtii în balocn, cu chibriturile pe care le găsise în casă. Incidentul nu este însă primul în care sunt implicaţi copii lăsaţi singuri de părinţii plecaţi la muncă în străinătate. Vecinii micuţului susţin că minorii au fost lăsaţi să-şi poarte singuri de grijă şi că doar o dată la câteva săptămâni un unchi sau altă rudă ajung să îi viziteze. Cazul a intrat şi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a iniţiat o anchetă. În cazul în care, în termen de 48 de ore, nu este identificată o persoană care să-şi asume responsabilitatea minorilor, se va întocmi un dosar pentru măsura de plasament în regim de urgenţă. Decizia finală ar urma să fie luată de instanţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite