Un copil de 10 ani s-a înecat în Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

băiat. Deoarece s-a murdărit, Iulian a încercat să se spele în canalul de fugă al Bistriţei, însă a alunecat şi a fost înghiţit de ape. Partenerul lui de joacă a fugit imediat la mama sa,

băiat. Deoarece s-a murdărit, Iulian a încercat să se spele în canalul de fugă al Bistriţei, însă a alunecat şi a fost înghiţit de ape. Partenerul lui de joacă a fugit imediat la mama sa, însă Iulian dispăruse deja în apele învolburate. Femeia a apelat la pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Maior Constantin Ene" al judeţului Bacău, care au căutat cadavrul micuţului, dar nu au reuşit să îl găsească. Vineri, în jurul prânzului, echipajul de descarcerare de la ISUJ Bacău şi trei scafandri de la Hidroelectrica Neamţ au mers din nou pe canalul de fugă, pe raza satului Ruşi-Ciutea, pentru a căuta cadavrul. Părinţii copilului şi câteva rude au asistat la căutări, însă au plecat acasă fără să afle dacă vor putea măcar să-l îngroape pe copil.

Căutări zadarnice
Pompierii s-au retras după ce au căutat cu o barcă pneumatică în aval, unde ar fi putut ajunge trupul purtat de ape. "Am căutat cadavrul unui copil înecat în canalul de fugă şi am avut şi sprijinul a trei scafandri de la Hidroelectrica Neamţ, însă căutările au fost fără succes. Condiţiile în care au decurs căutările au fost precare pentru că apa nu era limpede, iar copilul nu a putut fi observat. Însă nu ne vom opri aici cu căutările. În funcţie de vreme şi de cum va fi apa, vom continua zilele următoare căutările. Sperăm ca dr. Neagu de la Hidroelectrica Neamţ, care ne-a ajutat până acum cu scafandri, să ne ajute şi la următoarele operaţiuni pentru a se finaliza cu găsirea cadavrului", a precizat căpitanul Ilie Halasanu, din cadrul ISUJ Bacău. Părinţii şi rudele nu mai speră că Iulian mai trăieşte, însă îşi doresc să recupereze măcar trupul copilului, ca să-i poată face o înmormântare creştinească. Cazul lui Iulian nu este singurul de acest fel din ultimul timp. Mai mulţi copii au murit înecaţi în ultimii ani, accidentele survenind fie în timpul scăldatului, fie în urma căderii în apă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite