Pentru 60 de copii, drumul către şcoală trece prin râul Tazlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inundaţiile din vara lui 2005 au dus la dărâmarea podului peste Tazlău. S-a ridicat unul provizoriu care, la prima viitură mai puternică, a fost înghiţit de ape. Primarul localităţii, Ionel

Inundaţiile din vara lui 2005 au dus la dărâmarea podului peste Tazlău. S-a ridicat unul provizoriu care, la prima viitură mai puternică, a fost înghiţit de ape.
Primarul localităţii, Ionel Costea, a făcut numeroase sesizări încă de la încheierea anului şcolar 2005-2006, în care a precizat că cei 60 de copii din Prăjoaia şi cadrele didactice nu au cum ajunge la şcoala din Livezi. La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile judeţene au decis ca un microbuz de la Liceul cu program sportiv din Oneşti să plece la Livezi pentru o perioadă de cel mult o lună, timp în care se va construi un pod din tuburi.
Primarul a anunţat copiii ca luni dimineaţă să fie toţi prezenţi în mijlocul satului, de unde un microbuz îi va duce la şcoală. Văzând că autobuzul promis nu soseşte, primarul a luat maşina primăriei şi, după câteva drumuri dus-întors, a reuşit să îi ducă la ore pe toţi cei 60 de copii. După câteva ore s-a aflat că maşina aşteptată nu a mai circulat de mai bine de jumătate de an şi nu are inspecţie tehnică şi nici asigurare obligatorie. La amiază, acelaşi ritual. Primarul era pregătit să-i transporte pe micuţi pe malul celălalt. El spune însă că nu-şi poate asuma riscul să-i treacă pe copii mult timp cu Dacia "amfibie" peste Tazlău, mai ales că se anunţă zile ploioase, iar nivelul apei va creşte. "Dacă situaţia nu se va rezolva, am să invit aici toate autorităţile de la Bacău, iar dacă nu vor găsi nicio soluţie, să îngheţe anul şcolar, să nu-i mai chinuie pe copii", declară Ionel Costea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite