FOTO Cine taie copacii din Drumul Taberei? Locuitorii se trezesc cu pomii din spatele blocului doborâţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valea Ialomiţei Drumul Taberei
Valea Ialomiţei Drumul Taberei

Lucrările de la metroul care se construieşte în Drumul Taberei îi nemulţumesc pe bucureştenii care trăiesc în zonă. Ei  acuză autorităţile că îi lasă fără copaci.

Drumul Taberei e cunoscut ca unul dintre cele mai verzi cartiere din Capitală. Multe dintre blocuri sunt înconjurate de copaci vechi de ani se zile. Dar acum, lucrările de la metrou duc la dispariţia multora dintre aceşti arbori vechi.

Copaci tăiaţi Drumul Taberei

Bucureştenii care locuiesc în zona Bd. Drumul Taberei- str. Valea Ialomiţei spun că, deşi îşi doresc metroul, acest lucru îi lasă fără copacii cu care au crescut. Ei spun că în numele şantierului pentru noua linie de metrou sunt tăiaţi pomii din jurul blocurilor.


"Ne mândream cu cele mai umbroase trotuare, iar acum zona arată dezolant. Mai mult de o sută de pomii de pe marginea trotuarelor a fost tăiată în primă fază, însă am înţeles această necesitate. Însă, între timp au fost tăiaţi mult mai mulţi copaci", arată Ioana Nicola, reprezentanta Asociaţiei de proprietari TD 1.
Ca urmare, locuitorii din Drumul Taberei au sesizat toate autorităţile, de la primăria de sector şi până la ADP, însă nimeni nu ştie de copacii din jurul blocurilor.

Copaci tăiaţi în Drumul Taberei

În plus, au trimis o scrisoare deschisă către Primarul sectorului 6, Cristian Poteraş, către Primarul General al Municipiului Bucureşti, Sorin Oprescu, către ministrul Elena Udrea, al cărei colegiu de deputat este acolo şi către directorul Administraţiei Domeniului Public şi Dezvoltării Urbane Sector 6.
În scrisoare, localnicii arată că, acum o săptămână, când s-au tăiat primii pomi în jurul blocului TD1 au întrebat un oficial care era cu muncitorii dacă se vor tăia toţi pomii, iar răspunsul a fost că un se mai taie nimic. Dar un a mai trecut mult şi tăierile au început din nou.

Valea Ialomiţei Drumul Taberei

"Pentru că luni, 5 decembrie, la ora 16, s-au mai tăiat încă doi pomi, poate cei mai mari şi mai frumoşi din grădina blocului - un nuc şi o salcie care rămăseseră după prima sesiune de tăiere", susţin localnicii în scrisoarea deschisă.
"Nu eram acasă să merg să vad ce avize aveau dacă aveau, dar faptul că în dreptul nucului nu fusese demontat garduleţul mă face să cred că aici a fost o tăiere abuzivă. Cei de la ADP sector 6 nu ştiu cine a făcut această tăiere din data de 5 decembrie. Cine dă avize de tăiere? În ritmul acesta, ne putem trezi cu toti pomişorii tăiaţi chiar dacă încurcă sau nu lucrările", arată şi reprezentanta asociaţiei de locatari.

Copacii tăiaţi Drumul Taberei

Gheorghe Udrişte, director la Metrorex, susţine că în acea zonă sunt inventariaţi toţi copacii. "Eu vreau să vă atrag atenţia că se vor mai tăia copaci. În avizele de mediu avem foarte clar specificate zonele. Numai că noi un tăiem copacii din spatele blocului. Pentru fiecare copac tăiat vom planta alţi 7 pomi, iar toată zona va fi refăcută complet după terminarea lucrărilor. Un excludem ca în numele lucrărilor să se taie alţi copaci de către alţi oameni", a declarat Udrişte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite