ţigări de contrabandă ascunse printre produse textile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea capturii trece de două miliarde de lei vechi

peste 85.000 de pachete de ţigări netimbrate. La prezentare în vamă, cele două tiruri, încărcate cu produse textile, aveau sigiliile intacte, dar poliţiştii de frontieră au acţionat în baza unei informaţii care indica cu exactitate faptul că autotrenurile erau încărcate cu ţigări de contrabandă. Valoarea acestora este de peste două miliarde de lei vechi.
Două dintr-o lovitură
şoferii autotrenurilor care transportau, conform actelor de însoţire a mărfii, produse textile în Germania şi Anglia, au declarat că nu ştiu cum au ajuns ţigările în maşinile pe care le conduceau. Primul transport clandestin a fost descoperit la Vârşand, duminică, după ce poliţia de frontieră a fost informată că un autotren cu destinaţia Anglia conţine ţigări netimbrate. La controlul efectuat au fost descoperite peste 57.000 de pachete, ambalate în lăzi din carton şi disimulate printre mărfurile din autotren. Cel de-al doilea autotren a căzut în plasa autorităţilor la Vama Turnu, captura de ţigări ridicându-se la 28.000 de pachete, ascunse şi ele printre mărfurile destinate Germaniei. Toate cele 85.000 de pachete au fost confiscate de către lucrătorii vamali, iar şoferii celer două autotrenuri au fost amendaţi contravenţional.
Câştig estimat de 400%
Dacă ţigările ar fi ajuns în Anglia şi Germania, valoarea câştigurilor celor care au pus la cale contrabanda ar fi fost, în medie, de 400%. Astfel, dacă fiecare pachet de ţigări, cumpărat cu aproape un euro, era vândut cu patru euro, câştigul obţinut ar fi atins aproximativ 255.000 de euro. Surse din cadrul poliţiei de frontieră susţin că au fost identificate deja filierele de transport peste graniţă al ţigărilor de contrabandă, în cazurile prezentate, şi că acestea nu puteau acţiona dacă nu ar fi avut sprijinul unor angajaţi ai autorităţii vamale. În acest sens a fost deschisă o anchetă care va stabili cum a fost încărcată marfa în cele două autotrenuri şi cum a fost posibil ca ele să primească liber de vamă, prin aplicarea sigiliilor de către lucrătorii vamali din Buzău şi Bistriţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite