Se construiesc vile în zona de agrement Făget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

seara, cu o largă majoritate, proiectul privind reglementările pentru zona Făget. Hotărârea va permite construcţiile cu caracter nepermanent, cu regim de înălţime de P+1. Decizia Consiliului

seara, cu o largă majoritate, proiectul privind reglementările pentru zona Făget. Hotărârea va permite construcţiile cu caracter nepermanent, cu regim de înălţime de P+1. Decizia Consiliului Local (CLC) a nemulţumit asociaţiile ecologiste şi organizaţiile civice, care au ameninţat cu măsuri de protest.

Legalizarea construcţiilor abuzive
Radu Mititeanu, preşedintele Clubului de Cicloturism Napoca, ne-a declarat că va ataca în contencios administrativ decizia CLC. Pe de o parte, Mititeanu susţine că hotărârea CLC este un pas în construirea de vile într-o zonă care ar trebui să fie protejată. Pe de altă parte, susţine că nu au fost respectate normele Legii transparenţei, proiectul nefiind publicat şi supus dezbaterii publice, cu 30 de zile înaintea adoptării. "De 10 ani, în Făget are loc o agresiune din partea unor persoane private şi din partea unor firme imobiliare, care deţin zeci de hectare şi forţează aprobarea ridicării de imobile. Făgetul este un episod, din ofensiva amplificată a municipalităţii, de a înlocui spaţiile verzi cu construcţiile Mall în Parcul Est, blocuri de locuinţe în Parcul Vest, Filarmonica în Parcul Central", spune Mititeanu.

Seful OAR, printre proiectanţii din parcuri
Acuzaţii împotriva municipalităţii vin atât din partea Consiliului Civic Local, cât şi din partea fostului preşedinte al Ordinului Arhitecţilor din Transilvania, arhitectul Vasile Mitrea. Acesta ne-a declarat că limitarea la case de vacanţă este o poveste pentru copii proşti. "Se vor ridica la început vile, parcaje, utilităţi, apoi totul va lua amploare", crede Mitrea. Acesta regretă faptul că în proiectele de construcţii din parcurile din Cluj este implicat direct chiar actualul şef al OAR, şerban ţigănaş. "Mai trebuie să intre în Grădina Botanică şi Parcul Central. Singurele zone verzi din jurul Clujului, Făget şi Hoia, sunt pline acum de locuinţe improvizate ilegal".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite