Bulgaria: 15.000 de permise de conducere emise ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulgaria: 15.000 de permise de conducere emise ilegal
Bulgaria: 15.000 de permise de conducere emise ilegal

Ministrul bulgar al transporturilor, Aleksandăr Ţvetkov, a declarat că aproape 15.000 de permise de conducere sunt emise ilegal în fiecare an în Bulgaria.

Circa 15.000 de permise de conducere sunt emise ilegal în fiecare an în Bulgaria, a estimat duminică ministrul bulgar al transporturilor Aleksandăr Ţvetkov, în timp ce guvernul doreşte înăsprirea controlului şcolilor auto.

"Potrivit unei statistici neoficiale, 15.000 de şoferi, pe an, îşi cumpără permisul. Aceştia sunt potenţiali asasini", a declarat ministrul într-un interviu la radioul naţional.

Potrivit Agerpres, accidentele rutiere provoacă o mie de morţi şi în jur de 10.000 de răniţi pe an în această ţară de 7 milioane de locuitori.

Televiziunea bTV şi săptămânalul 168 Ceassa au arătat, într-o anchetă în mai, că este posibil să se obţină un permis chiar fără să se urmeze cursuri de conducere.

Plătind o şpagă de 320 de leva, 160 de euro, un jurnalist al săptămânalului a primit permisul său fără să fi condus niciodată. Pentru 550 de leva, 280 de euro, de asemenea fără să fi atins volanul, un jurnalist de la bTV a cumpărat un permis de conducere de autobuz, în timp ce şcoala de conducere nu avea nici măcar un autobuz.

Potrivit lui Ţvetkov, "multe şcoli auto" propun la preţ redus un curs diminuat de conducere, în loc să asigure cele 31 de ore cerute de lege.

Guvernul a propus amendamente la legea circulaţiei rutiere, pentru ca maşinile şcolilor auto să fie echipate cu un sistem de video supraveghere. Proba scrisă va deveni anonimă şi maşinile examinatorilor ar urma să fie echipate cu camere pentru eliminarea riscurilor de manipulare a examenului de conducere.

Ministrul a anunţat, printre altele, o întărire a controlului atelierelor de inspecţie a vehiculelor, unde datele de pe calculatoare ar putea fi în prezent manipulate, control însoţit de urmăriri judiciare.

Proiectul de lege urmează a fi adoptat în curând pentru a intra în vigoare la 1 ianuarie 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite