UPDATE: cel puţin 25 de morţi în coliziunea a două trenuri, potrivit unui nou bilanţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
UPDATE: cel puţin 25 de morţi în coliziunea a două trenuri, potrivit unui nou bilanţ
UPDATE: cel puţin 25 de morţi în coliziunea a două trenuri, potrivit unui nou bilanţ

 Cel puţin 25 de persoane au murit şi 55 au fost rănite într-o coliziune produsă sâmbătă între două trenuri de pasageri circulând pe aceeaşi linie în guvernoratul Gizeh, la sud-vest de Cairo, potrivit unui nou bilanţ anunţat de poliţia egipteană, transmit AFP şi AP.


Update 23.54 Potrivit unui nou bilanţ anunţat de poliţia egipteană, cel puţin 25 de persoane au murit şi 55 au fost rănite.

Un precedent bilanţ era de 15 morţi şi 24 de răniţi.

Coliziunea s-a produs la Al-Ayyat, în Gizeh, la circa 40 de kilometri sud-vest de Cairo. Cele două trenuri circulau pe aceeaşi cale ferată în acelaşi sens. Unul dintre ele l-a izbit pe celălalt în timp ce ele se îndreptau spre Egiptul de Sus.

Primul tren, care se îndrepta spre Sayum, 100 de kilometri sud de Cairo, s-a oprit în mod neaşteptat şi al doilea, care venea de la Cairo în direcţia Assiut , 400 de kilometri sud de Cairo, şi-a continuat drumul normal fără să încetinească şi l-a percutat pe celălalt.

Egiptul deţine un record de slabă siguranţă pe căile sale ferate şi în fiecare an se produc mai multe accidente fatale, de care sunt făcute răspunzătoare de obicei echipamentele prost întreţinute.

Cel mai mare dezastru feroviar a avut loc în februarie 2002, de asemenea la Al-Ayyat, când un tren care se îndrepta spre sudul Egiptului a luat foc, omorând 363 de oameni.

În iulie 2008, cel puţin 20 de persoane au fost ucise în coliziunea dintre un tren şi un autobuz în apropiere de oraşul Marsa Matruh din nord-vestul ţării, şi în august 2006, cel puţin 58 de egipteni au murit şi 144 au fost răniţi în coliziunea dintre două trenuri circulând pe aceeaşi cale ferată, precizează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite