O colivă cu salmonella a băgat în spital zece botoşăneni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zece persoane dintr-o comună botoşăneană au fost internate, în ultimele trei zile, la Spitalul Judeţean Botoşani, cu simptome de toxiinfecţie alimentară cu salmonella. Acestea au participat,

Zece persoane dintr-o comună botoşăneană au fost internate, în ultimele trei zile, la Spitalul Judeţean Botoşani, cu simptome de toxiinfecţie alimentară cu salmonella.
Acestea au participat, duminică, la un praznic, în satul Mihail Kogălniceanu din comuna botoşăneană Coţuşca, doi dintre ei începând să se simtă rău câteva ore mai târziu. Acuzând febră şi vărsături, ei au fost transportaţi cu ambulanţa la spital, unde au fost internaţi. Alţi cinci participanţi la praznic, printre care şi doi copii, au fost internaţi luni, iar alte trei femei, cu aceleaşi simptome, au fost internate în cursul zilei de marţi. Angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani au ridicat probe din produsele consumate la praznic, pentru analize de laborator. "Din punct de vedere epidemiologic, avem suspiciuni că este vorba de salmonella. Din discuţiile mele cu cei care au mers la praznic, se pare că toţi cei care au ajuns la spital au consumat colivă. Membrii familiei, care nu au consumat acea colivă, nu au prezentat aceste simptome", a declarat doctorul Ecaterina Chihaia, din cadrul DSP Botoşani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite