33 de clienţi, media zilnică la cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul spectatorilor la filmele difuzate pe marele ecran a scăzut drastic. Din acest motiv, trei dintre cele patru cinematografe din oraş au fost închise.

Botoşănenii care vor să vadă un film pe marele ecran au de ales între cinematograful Unirea din oraş şi sala de cinema din Dorohoi.

Celelalte spaţii din judeţ, de la Ştefaneşti, Săveni, Darabani şi Truşeşti, au fost închise de mai mulţi ani din cauza lipsei de spectatori, în condiţiile în care înainte de 1989 Romania Film difuza filme în 120 de locuri în tot judeţul.

Din cele patru cinematografe existente în municipiul Botoşani acum mai rulează filme doar la Unirea. „Cinematograful Tineretului nu era proprietatea Romania Film. Noi stăteam acolo în chirie. Nu a mai fost rentabil si l-am închis. Acum s-a deschis un club. Luceafărul este proprietatea noastră. Şi acolo numărul spectatorilor s-a redus şi am închiriat spaţiul. Cu banii din chirie acoperim multe din cheltuielile noastre”, a spus Gheorghe Hriţcu, directorul de la Unirea. Lângă Biblioteca Centrală a funcţionat Cinema Clasic. Clădirea a fost revendicată şi în cele din urmă retrocedată.

Vor fi preluate
de consiliile locale

„În general ne descurcăm şi reuşim să acoperim cheltuielile. În perioada de iarnă e mai greu din cauză că avem cheltuieli mai mari cu căldura”, a precizat Hriţcu.

Au existat şi zvonuri potrivit cărora singurul cinematograf funcţional va fi transformat în parcare, însă legea nu permite modificarea specificului clădirii. Cinematograful Unirea va funcţiona în continuare, iar Luceafărul, în prezent depozit şi magazin alimentar, va fi reabilitat şi folosit pentru concertele Filarmonicii.

„Avem hotărâre de Consiliu Local încă de la sfârşitul anului trecut prin care urmează să mutăm Filarmonica în spaţiul fostului Cinematograf Luceafărul. Aşa scăpăm şi de chiria pe care o plătim acum pentru spaţiul unde îşi desfăşoară ei activitatea”, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Cinematografele din Ştefăneşti şi Săveni vor intra de săptămâna viitoare în administrarea consiliilor locale ale celor două localităţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite