Unul din cinci accidente rutiere, din cauza alcoolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare al cincilea accident de circulaţie care s-a petrecut pe şoselele judeţului Vaslui a avut drept cauză conducerea autovehiculului în stare de ebrietate. La această concluzie au ajuns

Fiecare al cincilea accident de circulaţie care s-a petrecut pe şoselele judeţului Vaslui a avut drept cauză conducerea autovehiculului în stare de ebrietate.
La această concluzie au ajuns poliţiştii vasluieni, care, de la începutul acestui an, au surprins 127 de persoane care-şi conduceau autovehiculul după ce au consumat produse alcoolice. "Consumul de alcool reprezintă una dintre cauzele încă frecvente de diminuare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima impactul său asupra şoferului. Acţiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefastă la conducătorii auto obosiţi, la cei care suferă de astenie nervoasă şi la cei care consumă medicamente, mai ales sedative. Pentru combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, facem apel la conştiinţa şi la spiritul de răspundere al acestora. Ei trebuie să înţeleagă pericolul pe care îl reprezintă consumul de alcool la volan", ne-a declarat Mihaela ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.
Cel mai recent caz cu care s-au confruntat lucrătorii Biroului Poliţiei Rutiere Huşi s-a finalizat cu întocmirea unui dosar penal pe numele unui bărbat în vârstă de 43 de ani, care-şi conducea autoturismul marca Peugeot după ce a consumat alcool.
În urma testării cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Huşi, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite