Au căzut cu maşina pe calea ferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două tinere de 21 şi 23 de ani au murit ieri-dimineaţă şi alte patru persoane au ajuns la spital după ce maşina de teren în care se aflau a căzut în gol de pe un pod din Pre­deal direct

Două tinere de 21 şi 23 de ani au murit ieri-dimineaţă şi alte patru persoane au ajuns la spital după ce maşina de teren în care se aflau a căzut în gol de pe un pod din Pre­deal direct peste calea ferată.

În autoturismul BMW X5 se aflau opt tineri, toţi din Galaţi. Se întorceau dintr-o discotecă unde petrecuseră toată noaptea. Maşina rula însă cu viteză excesivă, iar şoferul a pierdut controlul volanului în momentul în care a intrat pe un pod de la ieşirea din Predeal.

Maşina a zburat efectiv peste pasarelă şi s-a prăbuşit 10 metri în gol peste şinele de cale ferată. În urma impactului, două tinere care se aflau pe bancheta din spate a autoturismului de teren au murit pe loc. Ceilalţi şase pasageri au scăpat cu viaţă după ce au fost aruncaţi afară prin geamurile maşinii.

Patru dintre ei au ajuns la spital. „Trei dintre răniţi au fost internaţi la Secţia de Neurochirurgie, iar unul nu a necesitat internarea“, ne-a declarat Laura Minea, medic la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Braşov. Un taximetrist care a văzut incidentul şi a încercat să îi ajute pe tineri a derapat cu maşina şi a fost uşor rănit. 

Imediat după accident, şoferul care a reuşit să scape fără nicio zgârietură a fugit. Martorii spun că şoferul era în stare avansată de ebrietate şi că, la scurt timp după accident, a ieşit din autoturism şi a fugit. Poliţiştii l-au prins însă, câteva ore mai târziu, în timp ce şoferul se afla la Spitalul Judeţean Braşov pentru a se interesa de starea prietenilor săi.

Accidentul a paralizat traficul feroviar

În cădere, autoturismul a agăţat firele de înaltă tensiune ale liniei de contact. Cinci garnituri în care se aflau aproape 700 de călători au fost afectate şi au avut întârzieri de sute de minute. În jurul orei 9.00, la trei ore de la accident, circulaţia s-a reluat pe un fir, iar la ora 12.00 defecţiunea a fost complet remediată şi traficul a reintrat în normal.

Zona dintre Braşov şi Predeal a fost un ghinion pentru mai mulţi şoferi în timpul Sărbătorilor. Acum două zile, în aceeaşi zonă şi tot din cauza vitezei, o altă maşină a căzut de pe pod pe calea ferată.  Şoferul, în vârstă de 46 de ani, a murit pe loc, iar pasagera care se afla pe scaunul din dreapta este internată în stare gravă la Spitalul Judeţean Braşov.

Ieri-dimineaţă, două persoane au tras o spaimă soră cu moartea în zona Timişul de Sus după ce au zburat cu maşina într-o râpă şi s-au oprit în albia unui pârâu. Din fericire, cei doi oameni care se aflau în autoturism au scăpat ca prin minune.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite