Vom fi una dintre cele mai căutate staţiuni turistice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bani pe care autorităţile locale i-au obţinut printr-un program PHARE al Uniunii Europene. Satisfăcut de reuşita proiectului, primarul municipiului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, i-a "premiat"

bani pe care autorităţile locale i-au obţinut printr-un program PHARE al Uniunii Europene. Satisfăcut de reuşita proiectului, primarul municipiului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, i-a "premiat" pe cei trei membri ai Biroului de programe de finanţare cu un porc în greutate de aproximativ 80 de kilograme. Primarul a declarat că a dăruit câte un kilogram pentru fiecare sută de mii de euro atrasă prin proiectul PHARE de dezvoltare a infrastructurii turistice din zona Ariniş.
- Ce veţi face cu atâţia bani?
- Imaginea municipiului va fi schimbată radical. În locul unei zone terne, ne-am propus să realizăm una dintre cele mai căutate staţiuni turistice. În cadrul proiectului intitulat "Pârtie de schi, Orientare Turistică, Parc Lunca Moldovei, Agrement, Sport" - P.O.P.A.S., în Gura Humorului va fi amenajată o pârtie de schi cu o lungime de 1.350 de metri. Pârtia va fi dotată cu un telescaun şi cu o instalaţie de produs zăpadă. Totodată, în zona de agrement "Ariniş" va fi construită o piscină acoperită de dimensiuni olimpice, un bazin de înot destinat copiilor, vor fi amenajate şi construite opt terenuri de sport, plus o nocturnă, precum şi un patinoar artificial. Tot în cadrul proiectului se va realiza iluminatul în Parcul Dendrologic Ariniş. În plus, în zona de acces spre pârtie, mai exact pe malul drept al râului Moldova, va fi amenajat un loc de campare, cu toate utilităţile necesare rulotelor.
- Ce alte promisiuni aţi făcut electoratului, în urmă cu doi ani?
- Cele mai multe deja le-am onorat. Locuitorilor municipiului Gura Humorului le-am promis că vor avea mai multe drumuri asfaltate, că se vor înfiinţa 1.000 noi locuri de muncă şi, mai ales, că vom transforma această zonă într-una turistică. Investiţia pe cale de a fi realizată IKEA, care vizează crearea unui parc industrial, cu termen de recepţie 1 septembrie 2007, totalizează 45 milioane de euro. Se vor crea 500 locuri de muncă directe şi 300 locuri muncă indirecte. De asemenea, din totalul de 20 de proiecte cu finanţare europeană şi locală, ce vizează dezvoltarea municipiului, două au fost finalizate, şapte sunt în desfăşurare, patru sunt finanţate şi aflate în procedură de licitaţie a constructorului, iar şapte se află la nivel de studii de fezabilitate, în plină procedură de evaluare.
- Pe agenda dvs. de lucru se află şi tinerii?
- Da. Anul acesta s-au finalizat 36 locuinţe, care vor fi atribuite tinerilor cu vârsta maximă de 35 de ani şi a fost aprobată finanţarea pentru încă 113 locuinţe, care vor fi construite anul viitor. Cât îi priveşte pe cei mai mici, municipalitatea are prevăzute fonduri şi pentru modernizarea grupurilor sanitare de la toate unităţile de învăţământ din Gura Humorului, pentru mansardarea unei grădiniţe şi amenajarea a două terenuri de sport. Lista cu realizări este foarte lungă, însă mă opresc aici pentru a nu fi acuzat de lipsă de modestie. În orice caz, sunt mulţumit de paşii făcuţi şi sper ca şi în continuare să nu-i dezamăgesc pe cei care m-au ales.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite