Ne căutăm locul între istoria romană şi industria grea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

- Ce proiecte personale semnificative aţi demarat/finalizat în primul dvs. mandat? - Programul SAMTID, prin care vom înlocui 30 de kilometri din reţeaua de distribuţie a apei potabile, proiectul


- Ce proiecte personale semnificative aţi demarat/finalizat în primul dvs. mandat?
- Programul SAMTID, prin care vom înlocui 30 de kilometri din reţeaua de distribuţie a apei potabile, proiectul "şosea ocolitoare pentru devierea traficului greu din municipiul Zalău", proiectul de reabilitare a Uzinei Electrice (fostul CET), pentru a produce energie electrică, în principal, iar în secundar energie termică, proiectul de modernizare a staţiei de epurare şi extindere a canalului menajer, realizarea canalizării şi aducţiunii gazului metan în zona viitorului parc industrial; programul de reabilitare a străzilor şi modernizare a cartierelor şi cel de amenajare a unor noi locuri de parcare; proiecte pentru construcţia de cartiere de locuinţe prin ANL, programul de modernizare şi mobilare a parcurilor de joacă în municipiu Zalău, programul de implementare a sistemului de management al calităţii in Primăria Municipiului Zalău şi obţinerea certificării calităţii cu standardul de calitate ISO 9001.
- Ce proiecte aveţi în vedere în viitor?
- Modernizarea canalizării menajere şi pluviale în municipiul Zalău, prin programul ISPA, un proiect de regenerare urbană, prin care ne propunem să refacem centrul istoric al Zalăului, proiectul pentru includerea satului Moigrad (şi a castrului roman de la Porolissum) în unitatea administrativ-teritorială a municipiului Zalău, includerea Festivalului "Zilele Romane" într-un circuit internaţional al festivalurilor (Zalău-Ungaria-Germania-Austria).
- Ce proiecte nu aţi putut demara încă?
- Proiectul pentru alipirea satului Moigrad la Zalău. Procedura este sinuoasă, cu referendum, iar pentru aceasta am dori să pregătim cetăţenii cât mai bine, pentru a se exprima în cunoştinţă de cauză.
- Ce trăsături dominante aduce Zalăului strategia de dezvoltare?
- Dezvoltarea economică, dinamica dezvoltării sunt atuurile municipiului Zalău, care şi-a păstrat industria grea anterevoluţionară intactă. Oraşul este unul viu, iar oferta lui captează atenţia tot mai multor investitori. Viitoarea autostradă Transilvania şi drumul expres din nord joacă un rol foarte important, transformând Zalăul într-un nod important în regiunea de nord-vest pentru fluxul de mărfuri şi călători. Oraşul cunoaşte şi o dinamizare a vieţii cultural-educative, găzduieşte mai multe universităţi şi colegii, de stat şi particulare, precum şi stagiunile de teatru ale Naţionalului din Cluj. Anul acesta avem a doua ediţie a Festivalului Internaţional "Zilele Romane", un festival cultural-educativ unicat în România, care va deveni, cu siguranţă, un punct de reper pe harta turistică-culturală naţională. Împreună cu oraşe din Ungaria, Austria şi Germania, care organizează festivaluri similare, creionăm un proiect comun prin care dorim să obţinem finanţare de la comunitatea europeană, pentru realizarea unui circuit al festivalurilor în aceste ţări.
- Ce sprijin politic aveţi pe plan local şi naţional?
- Relaţiile cu autorităţile locale şi guvernamentale sunt bune. La Zalău funcţionează Coaliţia.
- Veţi candida la un nou mandat pentru primărie?
- Este prematur să mă gândesc la o nouă candidatură. Mă concentrez asupra proiectelor pe care vreau să le duc la bun sfârşit şi asupra soluţiilor pe care Zalăul trebuie să le dea pentru viitor.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite