DNA: Marius Locic nu are voie să părăsească localitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Marius Locic s-a prezentat, în această dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în legătură cu dosarul de trafic de influenţă în care este cerectat senatorul PSD Cătălin Voicu.

UPDATE 13.40 Omul de afaceri Marius Locic a pimit interdicţie de a părăsi localitatea pentru 30 de zile. Locic a plecat de la DNA, după patru ore, iar la ieşire nu a dorit să dea declaraţii presei şi a spus doar că îşi va face publică poziţia faţă de acest caz în zilele următoare.

Procurorii DNA continuă, luni, audierile în dosarul în care este cercetat senatorul PSD Cătălin Voicu. Procurorii l-au audiat pe omul de afaceri Marius Locic, care s-a prezentat, luni, dimineaţă la sediul DNA.

Întrebat dacă Marius Locic este unul din oamenii de afaceri pe care senatorul i-ar fi favorizat, avocatul lui Voicu a răspuns că aşa se susţine, dar că aşteaptă să vadă probele din dosar.

UPDATE 13 15 S-a început urmărirea penală a omului de afaceri Marius Locic

Procurorii au început urmărirea penală împotriva omului de afaceri Marius Locic, care s-a prezentat luni la audieri în legătură cu dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, au declarat avocaţii din dosar care se află la DNA. Procurorii i-au impus interdicţia de a părăsi localitatea 30 de zile, potrivit unor surse judiciare, citate de NewsIn.

UPDATE 13.15 Avocatul senatorului PSD Cătălin Voicu a atacat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie interdicţia ca senatorul să se vadă cu anumite persoane, printre care colegi din PSD. Voicu a contestat vineri, 11 decembrie, la instanţa supremă, ordonanţa primită în aceeaşi zi din partea procurorilor anticorupţie, procesul urmând să înceapă miercuri.

La rândul său, avocatul Cezar Bivolaru, care se află pe lista persoanelor cu carea senatorul are interdicţie să se întâlnească, a declarat pentru NewsIn că a depus o plângere la procurorul ierahic superior de la DNA împotriva ordonanţei care impune interdicţia.

Întrebat de ziarişti, luni, dacă Marius Locic este unul din oamenii de afaceri pe care Cătălin Voicu Voicu i-ar fi favorizat, avocatul senatorului a declarat că aşa se susţine, dar că aşteaptă să vadă probele de la dosar.

Locic este patronul grupului de firme Locic, care activează în domeniul imobiliar şi al construcţiilor. De altfel, creditorii Locic Imobiliare au cerut la Tribunalul Bucureşti declanşarea procedurii de insolvenţă. Omul de afaceri a investit şi în mass media, fiind patronul ziarului "Atac" şi "Interesul Public".

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost informat de procurorii de la DNA că nu are voie să discute în perioada următoare cu unii dintre colegii de partid precum cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie sau Dan Ioan Popescu.

"Cum să nu mă văd cu Vanghelie sau Hrebenciuc la partid? Sau cu Dan Ioan Popescu? Cum să nu mă văd cu avocatul Cezar Bivolaru, care are biroul de avocatură în aceeaşi clădire cu al meu? Cum să nu mă văd cu membrul PSD Ion Năstase, care este consilierul meu personal? Sunt multe persoane din cadrul PSD care sunt pe această listă. Sunt oameni care nu au nicio legătură cu acuzaţiile care mi se aduc. Fără să vreau trebuie să dau ochii cu ei la Parlament şi asta mă pune într-o situaţie jenantă", a declarat Voicu, citat de NewsIn.

Întrebat care sunt motivele pentru care a primit această interdicţie, Voicu nu a dorit să comenteze şi a lăsat să se înţeleagă că procurorii au acţionat "la ordin".

Senatorul PSD a fost ridicat vineri din faţa casei pentru a fo adus în faţa procurorilor de la DNA, fiind cercetat pentru trafic de influenţă. Social-democratul este acuzat că a primit bani pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare, a informat vineri DNA, precizând că Voicu nu poate părăsi localitatea.

"Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Cătălin Voicu, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă.  Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul anului 2009, inculpatul Cătălin Voicu a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare", se arată în comunicatul DNA.

Cătălin Voicu este parlamentar PSD, la al doilea mandat, şi general SPP în rezervă. Numele său a fost vehiculat la începutul anului în legătură cu preluarea portofoliului Ministerului Administraţiei şi Internelor din partea PSD, cu susţinerea lui Marian Vanghelie, însă în cele din urmă la şefia Internelor a fost numit Gabriel Oprea.

Potrivit presei, cariera lui Voicu ar fi strâns legată de Ion Iliescu şi de Viorel Hrebenciuc, doi dintre liderii importanţi ai PSD. Generalul Voicu a înfiinţat - potrivit relatărilor presei - în 1998, alături de Dumitru Iliescu, fost director SPP, o firmă privată de pază şi protecţie, denumită SC Agenţia Naţională de Pază, Protecţie, Investigaţii şi Protocol SRL.

Între 1999 şi 2001, Voicu a fost consilier la Camera Deputaţilor, iar din 2001 a fost reactivat în cadrul SPP ca ofiţer activ, angajat în funcţia de consilier pe probleme de siguranţă naţională la Administraţia Prezidenţială. Începând cu 2004, Cătălin Voicu a ajuns deputat în Parlamentul României, pe listele PSD Bacău, condus de Viorel Hrebenciuc.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite