UPDATE Instanţa a decis: Căşuneanu poate părăsi localitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă
Senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ridicarea interdicţiei de a părăsi localitatea pentru omul de afaceri Costel Căşuneanu. Decizia ICCJ poate fi atacată cu recurs. Senatorul PSD Cătălin Voicu, acuzat de trafic de influenţă, şi-a retras astăzi contestaţia împotriva interdicţiei impuse de procurorii DNA de a părăsi localitatea, nemulţumit fiind că i s-a prezentat o copie a dosarului şi nu origina

UPDATE: Patronul fimei Pa&Co International a depus o plângere împotriva interdicţiei de a părăsi localitatea dată de procurorii anticorupţie pe 21 decembrie, după ce s-a început urmărirea penală împotriva acestuia în dosarul în care senatorul PSD Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă.

Senatorul Cătălin Voicu a susţinut că pe masa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se află  copii ale volumelor de urmărire penală, nu volumele originale.

"Am cerut judecătorului să nu fie trimise copii, ci dosarele originale. Totuşi, la instanţă au ajuns copii, iar eu nu înţeleg să mă judec astfel", a spus Voicu.

Voicu le ceruse judecătorilor de la ICCJ înlocuirea interdicţiei de părăsi localitatea cu cea de a nu părăsi ţara, motivând că nu îşi poate exercita mandatul de senator.

Tot astăzi instanţa supremă judecă o cerere a omului de afaceri Costel Căşuneanu, acuzat în acelaşi dosar, privind ridicarea interdicţiilor impuse de procurorii anticorupţie de a părăsi Bacăul.

În dosarul în care este implicat şi senatorul PSD, Căşuneanu este acuzat de cumpărare de influenţă. Astfel, potrivit procurorilor, omul de afaceri băcăuan i-ar fi cerut senatorului PSD Cătălin Voicu să intervină la preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme, Florin Costiniu, pentru ca, acesta, la rândul său, să intervină favorabil pentru omul de afaceri la colegi de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal cu privire la o contestaţie referitoare la o licitaţie.

Potrivit unor surse judiciare, judecătorul Florin Costiniu ar fi primit o sumă importantă de bani de la administratorul firmei PA&Co International din Bacău, Costel Căşuneanu, în schimbul intervenţiei sale.

Snatorul PSD Cătălin Voicu este cercetat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi cerut şi ar fi primit bani soluţionarea unor cauze. Voicu a primit în urmă cu circa două săptămâni interdicţie de a părăsi Capitala şi de a lua legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi avocatul Cezar Bivolaru.

Şase zile mai târziu, pe 17 decembrie, procurorii anticorupţie i-au adus la cunoştinţă lui Florin Costiniu acuzaţiile de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar, a fost audiat şi omul de afaceri Marius Locic. Procurorii anticorupţie au dispus ca Locic să nu poată părăsi Capitala timp de 30 zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite