Înalta Curte a decis: Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Cătălin Voicu rămâne în arest după mai bine de un an de la încarcerare. Completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, astăzi, să respingă hotărârea pronunţată săptămâna trecută de instanţa care judecă procesul în care acesta este acuzat de fapte de corupţie.

Senatorul Cătălin Voicu va fi judecat în arest pentru trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie. Decizia de luni a ICCJ este definitivă, informează Agerpres.

ICCJ a admis, săptămâna trecută, cererea lui Voicu de eliberare sub control judiciar, solicitare motivată prin faptul că lăsarea senatorului în libertate nu ar periclita buna desfăşurare a procesului privind cazul de corupţie în care este implicat. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a făcut, însă, recurs la cererea senatorului Cătălin Voicu.

Magistraţii Înaltei Curţi au analizat, astăzi,  recursul şi au oferit câştig de cauză procurorilor anticorupţie, admitând că inculpatul ar putea interveni în demersurile procesului. Astfel, Voicu va rămâne în arest până la judecarea cauzei.

Procesul de astăzi a durat mai mult de o oră, timp în care senatorul nu a mai încercat să influenţeze decizia judecătorilor. În motivarea solicitării de eliberare, avocaţii lui au susţinut că arestul preventiv, care durează deja de un an şi patru zile, se transformă într-o adevărată pedeaspsă.

"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie apreciază că durata scursă de la data arestării inculpatului (1 an şi patru zile) este suficientă pentru a tinde - în condiţiile prelungirii acesteia - la concluzia tranformării detenţiei provizorii într-o pedeapsă, ceea ce ar contraveni, atât dispoziţiilor legii interne cât şi a reglementărilor internaţionale", atrage atenţia în motivarea deciziei de eliberare provizorie sub control judiciar a senatorului Cătălin Voicu.

Pe 21 mai 2010, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a senatorului Cătălin Voicu, acuzat fiind de trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu fapte de corupţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite