Peste 25 de câştigători la Cupa Telescaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de schiori s-au întrecut la a XVIII-a ediţie a uneia dintre cele mai vechi competiţii de schi desfăşurată în Parâng. Sâmbătă, pe o vreme capricioasă, cu ceaţă şi ninsoare, în Parâng a fost dat startul întrecerilor tradiţionale de schi, iar pârtiile s-au umplut cu turişti.

Prima competiţie a fost, ca în fiecare an, Cupa Tele­scaun Parâng, întrecere destinată atât copiilor, veteranilor, cât şi schiorilor profesionişti.

În staţiune au urcat circa 400 de turişti pentru a-şi încerca schiurile pe pârtiile îngheţate, însă niciunul nu a regretat alegerea, mai ales că a început să ningă şi destul de repede s-a aşternut zăpada. Dintre ei, cei mai curajoşi s-au înscris în concurs.

„Am avut şapte categorii de vârstă la care au putut concura schiorii, începând de la cel de 5 ani şi până la veteranii de peste 50 de ani. Cupa este deja tradiţie în staţiune, desfăşurându-se de 28 de ani încoace.

Vremea a fost de partea noastră, a nins şi concursul a putut începe”, a declarat Gigi Pogan, unul dintre organizatorii competiţiei.

În final au fost peste 25 de câştigători. Toţi au primit din partea organizatorilor şi a „sponsorului”, în speţă Primăria Petroşani, cadouri, diplome şi medalii.

În următoarea perioadă vor mai avea loc cel puţin cinci competiţii similare şi, foarte posibil, o etapă a Campionatului Naţional de Schi (juniori).

image

Alin Zuberec a ocupat locul 2 la categoria 7-9 ani



Dacă în restul staţiunilor montane din ţară nu va fi zăpadă nici în perioada următoare, tot în Parâng ar urma să se ţină şi Raliul Salvamont, competiţie destinată tuturor salvamontiştilor din România.

Cinci kilometri de pârtii

„La cota 1700 este încă zăpadă de schiat, cred că este unul dintre puţinele locuri unde se poate schia pe zăpadă naturală, şi vremea se anunţă cu ninsoare şi în zilele următoare.

Sunt disponibile şi se poate schia în condiţii satisfăcătoare pe câteva pârtii din Parâng, acestea însumând circa cinci kilometri. Nu este aglomerat, deci este numai bine pentru ca turiştii să urce în staţiune”, a precizat şeful Salvamont Parâng, Dumitru Bârlida.

Locul perfect pentru concursuri de schi

Dacă în restul staţiunilor montane din ţară nu va fi zăpadă nici în perioada următoare, tot în Parâng ar urma să se ţină şi Raliul Salvamont, competiţie destinată tuturor salvamontiştilor din România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite