O viaţă de campioană, curmată în secunde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tragicul accident de aseară, provocat de afaceristul Gabriel Hilote, a distrus o familie nevinovată. Colegii Ioanei Dragoste, baschetbalista în vârstă de 15 ani care a murit în tragicul accident de aseară, au aflat vestea la prima oră.

Ioana Dragoste, eleva de 15 ani care a murit ieri seară, la scurt timp după ce maşina familiei sale a fost izbită în plin de bolidul unui om de afaceri, a fost plânsă astăzi de colegii săi. Ioana se afla împreună cu părinţii săi adoptivi într-un autoturism Daewoo Espero, care a fost spulberat de un Porsche Cayenne ce circula pe contrasens, în apropiere de Hotelul Napoca. În urma accidentului, tatăl ei a decedat pe loc. Ioana a murit ceva mai târziu, la spital, iar mama sa era în stare gravă, la închiderea ediţiei.
Şoferul Porsche-ului, omul de afaceri sucevean Gabriel Hilote, care a fugit de la locul accidentului, a fost reţinut la spital, unde se prezentase pentru a primi îngrijiri medicale. În miez de noapte, la ora 1.10, a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Astăzi, el a fost prezentat Judecătoriei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. La închiderea ediţiei, decizia era în mâna judecătorilor, care vor decide dacă acuzele care i se aduc (conducerea sub influenţa alcoolului, fuga de la locul accidentului şi omor din culpă) reprezintă sau nu pericol social. Colegii Ioanei au aflat de tragedia de aseară în această dimineaţă, când au încercat să o sune s-o întrebe de ce nu a venit la ore.

Sportivă de performanţă

Elevă în clasa a IX-a a Liceului Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, Ioana făcea baschet de performanţă de nouă ani.
Fostul ei diriginte din ultimii trei ani de gimnaziu, profesorul de sport Dan Cârjoescu, a fost şocat să afle că una dintre cele mai bune sportive ale liceului a murit în accidentul despre care a auzit în această dimineaţă la radio. Când a aflat vestea de la directorul adjunct al liceului, Cârjoescu a rămas încremenit şi a fost nevoit să se aşeze jos, mărturisind că îi „tremură mâinile”. Fostul diriginte o laudă pe Ioana atât pentru calităţile sale de sportive, dar şi pentru rezultatele pe care le avea la învăţătură. „Am fost la câteva meciuri ale echipei la care juca şi acolo i-am cunoscut familia. Avea nişte părinţi extraordinari, care au susţinut-o întotdeauna”, spune Dan Cârjoescu, vizibil afectat de tragedie.

Afaceri răsunătoare

Deşi la Oficiul Registrului Comerţului Gabriel Hilote figurează ca asociat doar în firma SC Hilote SRL, cu sediul în Suceava, surse din lumea afacerilor îl prezintă ca fiind un jucător important într-un grup de firme care îi poartă numele - GH Group. Acronimul GHG este prezent şi pe numerele de înmatriculare ale asociaţilor săi, aceştia conducând acelaşi model de maşină cu cea implicată în accidentul de luni seara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite