Un nou calendar de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii a elaborat noul calendar de vaccinare, după mai mult de un deceniu, fără schimbări în domeniu. Calendarul va fi valabil din 1 decembrie şi va include, pentru prima

Ministerul Sănătăţii a elaborat noul calendar de vaccinare, după mai mult de un deceniu, fără schimbări în domeniu.

Calendarul va fi valabil din 1 decembrie şi va include, pentru prima dată, vaccinarea împotriva cancerului de col uterin a fetelor de nouă ani.

Preşedintele Comitetului Naţional de Vaccinologie din Ministerul Sănătăţii, profesor doctor Adrian Streinu Cercel, a spus că analiza programului naţional de vaccinare a început din 2007. “În luna august am elaborat propunerea de schimbare a programului vaccinal.

Acesta prevede înlocuirea variantei orale a vaccinului antipolio cu un produs injectabil, la recomandarea OMS, şi includerea vaccinului împotriva cancerului de col uterin. Ţinta pentru următorii ani este reprezentată de eradicarea poliomielitei”, a spus prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Raportorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) în România, medicul Victor Olsavscky, a spus că acest calendar trebuia adaptat la noile reglementări UE, întrucât în statele membre sunt realizate în medie între 7 şi 11 vaccinări. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite