Cu caleaşca, la plimbare prin Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiştii din Prahova au parte în acest weekend de serbări câmpeneşti, în timp ce la malul mării are loc festivalul „Zilele Recoltei”. Începând de astăzi, turiştii se pot plimba prin cetatea de sub Tâmpa cu caleaşca. Tariful este de 50 de euro pentru câteva zeci de minute.

Plimbarea cu caleaşca în Centrul istoric la Braşovului este, începând de sâmbătă, una dintre ofertele turistice din cetatea de sub Tâmpa. Iniţiativa îi aparţine vicepreşedintelui grupării Junilor braşoveni, Aldea Octavian.

„De cinci ani am cerut ajutor de la autorităţile locale pentru a pune în practică această idee, dar nu am reuşit. Am luat afacerea pe cont propriu. Caii i-am achiziţionat din Germania, Belgia şi Franţa. Deocamdată, am cumpărat două caleşti, dar săptămâna viitoare mai vin una din Germania şi două din Ungaria”, se mândreşte Aldea cu investiţia făcută.

Plecare din Piaţa Unirii

Traseul va avea câţiva kilometri şi va porni din Piaţa Unirii, locul tradiţional unde se strângeau cetele de juni pe vremuri, apoi continuă pe străzile din Şchei, cartierul vechi al Braşovului până la Pietrele lui Solomon.

„Acum se face şi drumul vechi spre Poiana Braşov, şi atunci o să putem să mergem cu caleştile până în Poiana Mică, la Cabana junilor, aşa cum făceau înaintaşii noştri”,  mai spus Aldea. Tariful pentru o plimbare este de 50 de euro.

Serbări câmpeneşti în Prahova

Weekend de petrecere în oraşele Plopeni şi Boldeşti şi comuna Aluniş din Prahova, unde în acest sfârşit de săptămână au loc festivaluri de toamnă. Pe scena amenajată pe platoul din faţa Casei de Cultură Plopeni vor concerta Shock, Andreea Bălan, Irina Loghin, Iris, Matilda Pascal Cojocăriţa, Crush şi Alexandra Ungureanu. “Festivalul Toamnei” de la Boldeşti are loc duminică. Se vor organiza degustări de vinuri şi ţuică, expoziţii cu vânzare de legume şi fructe, expoziţii cu produse de artizanat şi ceramică. Petrecerea se încheie duminică la Aluniş cu “Ziua Recoltei”. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite