Fără căldură în miezul iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de apartamente nu au avut apă caldă şi căldură după ce o magistrală a Centralei Electrotermice (CET) s-a spart vineri seara. Reprezentanţii CET Arad au informat că este afectată

Mii de apartamente nu au avut apă caldă şi căldură după ce o magistrală a Centralei Electrotermice (CET) s-a spart vineri seara.

Reprezentanţii CET Arad au informat că este afectată aproximativ o treime din numărul total al consumatorilor branşaţi la sistemul de termoficare al oraşului. Motivul stopării alimentării cu apă şi căldură este o explozie produsă la o conductă magistrală care deservea ambele sisteme.

„Avaria s-a produs la magistrala 2, din zona CET pe hidrocarburi, iar echipele de intervenţie au depistat spărtura şi au început să remedieze defecţiunea. Cu excepţia cartierelor Aurel Vlaicu şi Micălaca, restul zonelor din oraş sunt afectate de această avarie”, a declarat Liviu Vărşăndan, director tehnic al CET Arad.

Nu are precedent

Aceasta este una dintre cele mai mari avarii care au avut vreodată loc în Arad. Cauza spărturii o reprezintă vechimea conductei, care datează din anul  1967.  Directorul Vărşăndan a susţinut că avaria va fi remediată până sâmbătă seara, când va fi  reluată furmizarea agentului termic, în toate cartierele. Până ieri, la închiderea ediţiei, alimentarea cu apă şi căldură nu era reluată.

Arădenii au înţeles că se lucrează şi au spus că şi-au încălzit apă ca să se spele. „Am dat telefon la CET când am văzut că nu am apă caldă şi mi s-a spus că e o defecţiune şi că va fi remediată. Dacă nu va fi nici diseară (ieri seară n.r.) o să încălzim apă pe aragaz, să ne spălăm cât de cât”, a spus Ana Maria Marcu.

„La mâncare oricum folosim apa rece că e mai bună. Numai mă gândesc ce o fi făcut fiica mea, că are copil de două luni şi i-o fi fost frig”, a spus Maria Preda. CET Arad furnizează agent termic în municipiu prin intermediul a patru magistrale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite