Prea bune pentru Liga Naţională!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Oltchim a învins fără probleme pe Rulmentul Braşov cu 31-25

Extrema Ramona Maier a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, marcând de 11 ori în poarta ardelencelor.

“Lăsaţi orice speranţă, voi care intraţi!” ar putea fi un slogan numai bun pentru suporterii campioanei Oltchim. Fanii handbalistelor din Râmnicu Vâlcea au primit încă un cadou din partea favoritelor: o victorie în faţa marii rivale Rulmentul Braşov cu scorul de  31-25. Dincolo de rezultat, campioana en titre a impresionat prin maniera de joc, iar tabela a redat la final cu fidelitate modul în care s-au disputant ostilităţile.

Practic, Oltchim a avut o viteză în plus şi a fost superioară la toate capitolele. Cu Ramona Maier în zi de graţie, gazdele nu aveau cum să se împiedice în faţa unei echipe care nu duce lipsă de jucătoare cu nume, dar care nu a reuşit, cel puţin deocamdată, să se omogenizeze.

Botezul focului pentru Rimanici

Partida de la Râmnicu Vâlcea a însemnat un adevărat botez al focului pentru antrenorii celor două echipe. Tehnicianul gazdelor, Ivica Rimanici, şi cel al Rulmentului, Herbert Muller, au stat pentru prima dată pe băncile echipelor lor la un derby.

Cei doi i-au înlocuit în această vară pe Gheorghe Tadici şi, respective, pe Mariana Târcă.Tot la capitolul noutăţi poate fi trecut şi debutul interului Carmen Amariei Lungu la Rulmentul Braşov. Amariei nu s-a mişcat deloc rău, chiar dacă nu a găsit întotdeauna cele mai bune soluţii pentru a desface apărarea gazdelor.

De cealaltă parte, a impresionat în mod deosebit Ramona Maier. Extrema Oltchimului a făcut practic tot ce a vrut cu defensiva adversă, spre disperarea antrenorului Muller. Evoluţii bune au reuşit şi Valentina Ardean şi Narcisa Lecuşanu, dar şi portarul Luminiţa Huţupan Dinu, ultima arătându-şi clasa în situaţii de unu la unu cu adversarele.

Selecţionerul Voina, satisfăcut de show

Printre cei aproximativ 2.500 de spectatori s-a aflat şi selecţionerul Radu Voina, care nu putea să rateze derby-ul Ligii Naţionale feminine. Voina le-a urmărit cu atenţie pe handbalistele celor două echipe, mai ales că Oltchim şi Rulmentul vor da, mai mult ca sigur, cele mai multe jucătoare pentru echipa naţională.

În tribune s-au mai aflat şi două dintre componentele echipei-gazdă, care nu au putut să evolueze din cauza unor accidentări.

Adriana Nechita şi Valeria Beşe Motogna au fost uşor recunoscute de fanii care ­le-au urat însănătoşire grabnică. ;

Oltchim    31 (17)
Rulmentul 25 (13)


Oltchim: Maier 11, Ardean 5, Lecuşanu 4, Szucs 4, Meiroşu 3, Vădineanu 1, Luca 1, Gatzel 1, Manea 1
Antrenor: Ivica Rimanici

Rulmentul: Amariei 5, Gâlcă 5, Simakova 4, Barbosa 4, Juhasz 3, Gâscă 2, Gogârlă 2
Antrenor: Herbert Muller

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite