Piatra cubică de pe Bulevardul Aviatorilor va fi înlocuită cu asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Considerat iniţial monument istoric, Bulevardul Aviatorilor a primit aprobarea Ministerului Culturii pentru a fi modernizat. După dezbateri care au durat mai bine de un an, Primăria Municipiului Bucureşti a primit undă verde pentru a demara lucrările de asfaltare a zonei Bulevardul Aviatorilor, Piaţa Charles de Gaulle, Bulevardul Mircea Eliade şi Bulevardul Constantin Prezan.

Potrivit avizului emis de Ministerul Culturii însă, zona din jurul monumentului Aviatorilor, bretelele laterale de circulaţie, precum şi trotuarele nu vor fi asfaltate, piatra cubică fiind păstrată în această zonă, potrivit Antena 3. Pe Bulevardul Aviatorilor nu s-au mai făcut lucrări de reabilitare de aproximativ 20 de ani.

"Este important să păstrăm valoarea monumentală şi caracterul cultural al acestei zone, însă având în vedere că pe Bulevardul Aviatorilor tranzitează zilnic un număr de 18.000 de maşini, este important că am obţinut refacerea arterei cu mixtură asfaltică", a spus Directorul Administraţiei Străzilor, Alina Roman, precizând că dacă bulevardul ar fi fost refăcut cu piatră cubică, cheltuielile de întreţinere ar fi fost foarte mari.

Potrivit lui Roman, pentru a refolosi toată piatra cubică ce urmează să fie scoasă de pe Bulevardul Aviatorilor, municipalitatea studiază posibilitatea refacerii altor zone din Bucureşti, în afara Centrului Istoric.

Lucrările la cel de-al doilea tronson avizat pentru reabilitare vor începe după data de 15 iulie şi se vor desfăşura pe artera dintre Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Victoriei, urmând ca şi pe această porţiune circulaţia auto să se desfăşoare pe două benzi pe fiecare sens.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite