Ministerul Apărării a alocat peste 60 milioane lei pentru noi efective în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Apărării a suplimentat cu 61,5 milioane de lei bugetul pentru acoperirea cheltuielilor prevăzute pentru trimestru al II-lea, din acest an, în vederea suplimentării efectivelor din Afganistan, pregătirii, dotării şi reconfigurării acestora.

Executivul a aprobat recent o hotărâre potrivit căreia cele peste 60 de milioane de lei provin din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luna trecută, că i se pare "inadmisibil" ca unele state membre NATO să considere că şi-au încheiat misiunea în Afganistan, informează Mediafax.

Pentru a demonstra modul în care statul român asigură securitatea propriilor trupe, preşedintele a amintit că România şi-a dublat efectivele în 2009, comparativ cu 2008, trecând de la aproximativ 500 de militari aflaţi în misiune în Afganistan, la 1.038. Totodată, pentru anul 2010, s-a stabilit suplimentarea contingentului românesc cu încă 150 de militari.

"În penultima şedinţă CSAT am constatat că datorită misiunilor pe care le îndeplinim, ne punem trupele în insecuritate dacă nu mărim efectivele cu încă 600 de militari. Deci, până în luna septembrie, România va avea în Afganistan 1.800 de militari pentru a-şi putea îndeplini misiunea şi cu maximă securitate pentru trupele dislocate acolo", a afirmat Traian Băsescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite