Patru romi beţi si violenţi, din Rupea, „calmaţi“ cu gloanţe de cauciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O altercație spontană a izbucnit, aseară, într-un bar din centrul orașului Rupea, din județul Brașov. Patru ţigani, băuţi, au sărit la bătaie. Conflictul a degenerat, iar în apărarea celor două persoane atacate de romi a venit un om de afaceri local, care a folosit, pentru autoapărare, un pistol cu gloanţe de cauciuc.

Scandalul a izbucnit în momentul în care în bar au intrat doi bărbaţi, ca să-şi cumpăre ţigări. Pentru că unul dintre ei a fost refuzat şi nu a primit o ţigară, grupul de patru indivizi a început să prolifereze injurii şi ameninţări cu scopul de a provoca scandal. În acel moment, de la o altă masă, un om de afaceri local, Eusebiu Andrişan, a intervenit să aplaneze scandalul.
De aici şi până la o bătaie generală nu a mai fost decât un pas. Cei patru indivizi, aflaţi în avansată stare de ebrietate, au început să arunce cu scaune şi au început să-i lovească tacuri de biliard, încercând să-i lovească pe cei trei, care au reuşit să iasă din local şi să fugă în stradă. „Agresorii au procedat la urmărirea victimelor şi în stradă şi, dat fiind pericolul iminent la care erau expuşi, cetăţeanul care iniţial a intervenit în ajutorul celor doi, deţinând în mod legal o armă neletală, a executat, în scopul autoapărării, două focuri de armă", au precizat poliţiştii braşoveni. Din verificările efectuate s-a stabilit că arma folosită este un pistol de calibru 9 mm marca CZ, cu bile de cauciuc, pe care posesorul îl deţinea în mod legal.
Unul dintre gloanţele de cauciuc care au fost trase i-au provocat unuia dintre atacatori o leziune minoră, în zona toracică. Diagnosticul victimei rezultat în urma examinării medicale este: „plaga împuşcată nepenetrantă torace antero-superioară dreapta (intraclavicular), stare de ebrietate în faza de excitaţie, accese de violenţă excesivă". Potrivit medicului Emil Măţău, pacientul a trebuit sedat, pentru că a agresat inclusiv personalul medical.
Proprietarul localului a depus plângere penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 217 Cod penal. Prejudiciul cauzat este estimat la valoarea de 1.500 lei.
Poliţiştii, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea, efectuează o anchetă sub aspectul savârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite