De astăzi, procurorii braşoveni încep lupta sindicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi de proiectul de salarizare al magistraţilor, procurorii braşoveni au decis să lucreze „în regim de avarie", de mâine până la sfârşitul lunii.

În perioada16.09 - 30.09, procurorii braşoveni au decis că nu vor mai acorda audienţe, nu vor mai soluţiona sesizări sau plângeri şi nici nu vor mai participa în şedinţele de judecată care privesc cauze penale cu persoane cercetate în libertate. Procurorii au decis să nu mai ia parte timp de două săptămâni nici la şedinţele de judecată ale cauzelor civile.

Procurorii au apelat la această formă de protest pentru că „nu există la acest moment un proces real de discutare a proiectelor de lege vizând salarizarea unică şi nu există un dialog real cu reprezentanţii puterii executive privind problematica proiectului  de salarizare a magistraţilor", se arată într-un comunicat de presă. Procurorii braşoveni au decis să îşi continue activitatea în mod normal în cazul dosarelor penale cu arestaţi în cauză.

La finalul lunii septembrie, procurorii vor decide dacă în perioada următoare vor suspenda sau vor radicaliza protestul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite