Competiţie ecvestră de cinci stele, la Sighişoara (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transylvania International Horse Show va avea loc în perioada 20-22 mai. Tineri călăreţi din peste 15 ţări sunt aşteptaţi să participe la prima competiţie internaţională hipică de amploare din România.

Iubitorii activităţilor hipice sunt invitaţi să susţină echipa României, alături de Adevărul şi Forbes, la competiţia care se va desfăşura la Prod (comuna Hoghilag), situată la 15 km distanţă de Sighişoara, la Cross Country Farm. Evenimentul nu este exclusivist, ci un motiv de distracţie pentru toată lumea. Programul de la Prod va cuprinde sesiuni de tras cu arcul, cicloturism, un festival medieval, expoziţii de artă, un concurs de fotografie dar şi alte activităţi de recreere.

Cross Country Farm

În 2001, Mihnea Vîrgolici a preluat fosta Ferma Prod 2 din Hoghilag, pe care a transformat-o într-o detinaţie de excepţie, cotată de ghidul Lonely Planet pe locul întâi în România şi locul 12 (din 73) în Europa pentru practicarea echitaţiei de agrement.

image

Motivaţia din spatele acestui demers se leagă strâns de dragostea pentru acest sport şi dorinţa de a crea un loc de întâlnire a iubitorilor de cai şi echitaţie, spune Vîrgolici. De-a lungul anilor, la Cross Country Farm au putut fi admirate numeroase exemplare splendide de cai, mulţi campioni în concursuri, dar şi pentru agrement.

„Sperăm ca Transylvania International Horse Show să devină un eveniment internaţional de renume, pe care să-l organizăm anual. Vrem să demonstrăm că şi noi, românii, ne putem prezenta la standarde internaţionale. Participanţii vor avea prilejul să descopere frumuseţea acestei zone şi sperăm ca, atât străinii, cât şi publicul din România, să revină pentru a explora mai departe. Sunt sigur că veţi fi uimiţi de tot ceea ce veţi descoperi atunci când veţi veni la Prod", ne-a spus Mihnea Vîrgolici, membru al Federaţiei Ecvestră Română (FER) şi director al Cross Country Farm Romania, unde va fi organizată competiţia. Cei interesaţi să participe pot afla mai multe despre eveniment accesând pagina de internet www.transylvaniahorseshow.ro.

image

Despre TIHS

Transylvania International Horse Show este organizat de Federaţia Ecvestră Internaţională, Federaţia Ecvestră Română, Association Internationale des Etudiants Cavaliers (AIEC) şi Cross Country Farm din Prod. Competiţie are ca obiectiv promovarea României prin intermediul unui eveniment cu participare internaţională, promovarea Transilvaniei şi a zonei Sighişoara, având în vedere potenţialul turistic al acestor zone, precum şi promovarea echitaţei ca sport şi mod de viaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite