Un brancardier a uitat o bolnavă cu perfuzia în mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un angajat al Spitalului de Urgenţă din Petroşani a obligat o pacientă să-şi ţină perfuzia, el fiind ocupat să se joace pe telefonul mobil. Era atât de captivat încât nici nu a observat când o persoană care trecea prin zonă a făcut o fotografie pe care a transmis-o presei.

Bărbatul care făcut dezvăluirea şi-a păstrat anonimatul dar a precizat că scena s-a petrecut luni, „în jurul orelor 11.00, în Policlinică, la camera 27”.

Conducerea spitalului a declarat iniţial că nu se poate pronunţa asupra celor întâmplate dacă pacienta în cauză nu depune plângere.

„Să ni se prezinte în scris cele întâmplate. Noi ştim cine a fost de serviciu şi, dacă nu s-a respectat fişa postului, se pot aplica sancţiuni”, a fost prima reacţie a managerului Spitalului de Urgenţă Petroşani, Alexandrina Remescu.

Ulterior, aceasta a revenit şi a anunţat că a fost declanşată o anchetă internă, în urma căreia se va decide ce sancţiuni va primi brancardierul.

„Normal este să supravegheze pacienţii, de aceea aceştia sunt trimişi la analize sau radiografii însoţiţi şi nu li se permite aparţinătorilor să-i însoţească. Suportul pentru perfuzie nu este necesar decât dacă perfuzia este deschisă”, a declarat managerul spitalului.

Aceasta a mai precizat că „brancardierul a spus că cineva l-a sunat şi i-a spus că sunt foarte multe cazuri la Urgenţă“.

Potrivit unor medici  din cadrul spitalului „perfuzia este închisă când pacientul trebuie investigat. Niciun medic nu e nebun să lase un brancardier să supravecgeze administrarea unei perfuzii. Oricum, la momentul respectiv erau 31 de cazuri la Urgenţă şi chemam brancardierii. Aveam nevoie de ei”.

În fotografia trimisă de martorul incidentului se poate observa că brancardierul nu poartă o conversaţie la telefon, ci îşi butonează aparatul. 

image

Normal este să supravegheze pacienţii, de aceea aceştia sunt trimişi la analize sau radiografii însoţiţi

image


Alexandrina Remescu
manager Spitalul de Urgenţă Petroşani

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite