Tot mai mulţi braconieri, prinşi în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii băcăuani au tot mai mult de lucru cu braconierii. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău a depistat ieri, pe malul râului Siret, în aval de Lacul Galbeni, doi bărbaţi care prindeau

Jandarmii băcăuani au tot mai mult de lucru cu braconierii. Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău a depistat ieri, pe malul râului Siret, în aval de Lacul Galbeni, doi bărbaţi care prindeau peşte cu ajutorul unui voloc.
C. Eugen, de 25 ani, şi C. Gheorghe, de 53 ani, ambii din Cleja, au fost prinşi în flagrant. Tot ieri, pe lacul Lilieci a fost identificat Florin T., de 25 ani, din localitatea Lilieci, în timp ce verifica mai multe plase dintr-o barcă artizanală, realizată dintr-o cameră de tractor. Bărbatul întinsese cinci plase tip monofilament în lungime totală de 110 metri. Alte trei asemenea plase au fost confiscate şi de pe lacul Traian, de la Mihai S., de 51 ani, şi ştefan B., de 52 ani, din Pânceşti. Pentru toţi braconierii prinşi în flagrant au fost întocmite dosare penale. Aceştia nu au fost însă singurii "clienţi" ai jandarmilor în ultimele zile. Secarea lacului de acumulare Galbeni, pentru decolmatare şi curăţire, a fost un motiv de bucurie pentru cei care voiau să prindă peştii rămaşi în mâl. Planurile "de aprovizionare" a patru "pescari" au fost date peste cap de acţiunea Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Jandarmii au descins pe raza fostului lac de acumulare şi în avalul barajului tocmai pentru a combate posibilele acte de braconaj piscicol. F. Traian şi F. Bebi, din comuna Gioseni, G. Gabriel, din localitatea Galbeni, şi B. Daniel, din Bacău, au fost prinşi de jandarmi braconând cu plase şi crâsnice, ustensile interzise prin lege, şi li s-au întocmit dosare penale. În ultimele două luni, jandarmii băcăuani şi Asociaţia de dezvoltare Comunitară, care are în administrare lacurile din judeţ, s-au confruntat cu o adevărată avalanşă de braconieri. Cei mai mulţi dintre cei prinşi la braconaj pe lacuri susţin fie că nu ştiau că nu au voie să pescuiască, fie că nu au altă sursă de venit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite