150 de botoşăneni, disponibilizaţi de la Societatea Termica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea Termica va disponibiliza, începând de săptămâna viitoare, 150 de angajaţi dintr-un total de 575, a declarat, pentru Rompres, directorul Regiei de termoficare Botoşani, Mihai Valeriu

Societatea Termica va disponibiliza, începând de săptămâna viitoare, 150 de angajaţi dintr-un total de 575, a declarat, pentru Rompres, directorul Regiei de termoficare Botoşani, Mihai Valeriu Iacob.
"Este una dintre măsurile ce se impun, în urma faptului că, pentru 2005, Termica a încheiat anul cu pierderi", a explicat managerul societăţii această disponibilizare în masă. Reducerea de personal se impune şi pentru că la Termica s-au făcut investiţii importante în echipamente de automatizare, precum şi din cauza externalizării unor activităţi care aduceau pierderi societăţii. Disponibilizarea nu va produce convulsii sociale, întrucât măsura a fost temeinic discutată în comisii paritare cu cele două sindicate existente la Termica, în cadrul cărora s-au găsit criterii de comun acord privind reducerea de personal. "Astfel, persoanele disponibilizate sunt fie cele aflate în prag de pensie, fie cele cărora le convine primirea de venituri de completare şi şomaj pe durata a doi ani de zile", a arătat directorul de la Termica.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite