Blaga: Armele furate de la Ciorogârla urmau să fie vândute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gruparea inrfracţională care a furat armele din unitatea militară de la Ciorogârla urma să le vândă, iar Eugen Presa trebuia să părăsească ţara, a declarat Vasile Blaga, ministrul Administraţiei şi Internelor. Blaga mai susţine că Băsescu ştia despre recuperarea armelor.

Blaga a citat date din anchetă, menţionând că urmează şi alte reţineri în acest dosar. Procurorii DIICOT cercetează un caz de trafic de droguri şi furtul de arme de la Ciorogârla. În ceea ce priveşte schimbul de arme pe droguri, Blaga a spus la Realitatea TV că procurorii încă nu au decis acest lucru.

Ministrul Administraţiei, Vasile Blaga, a declarat la Realitatea TV, că preşedintele Traian Băsescu ştia despre recuperarea armelor sustrase de la unitatea militară din Ciorogârla, după ce presa a scris că şeful statului a lăsat să se înţeleagă acest lucru la învestirea lui Blaga la MAI.

"Preşedintele României este un om important. Este şeful CSAT. Da, sigur că da, ştia că sunt recuperate sau sunt pe cale să fie recuperate", a declarat Blaga. 

Tribunalul Bucureşti a decis, luni seară, să emită mandate de arestare doar pentru 14 dintre cele 15 persoane reţinute de DIICOT în dosarul de trafic de droguri şi al armelor furate de la Ciorgârla, Adrian Preda fiind lăsat liber, însă hotărârea instanţei poate fi atacată cu recurs.

Porcurorul-şef DIICOT Codruţ Olaru a declarat că printre cei arestaţi sunt persoane acuzate de trafic de droguri care urmau să transporte narcotice către Olanda.

"Grupul infracţional pregătea un nou transport de heroină, probabil către Olanda", a declarat Codruţ Olaru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite