Blaga şi Boc convoacă şedinţe ad hoc pe tema inundaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Administraţiilor şi Internelor, Vasile Blaga, A convocat Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cauza inundaţiilor. De asemenea, premierul a chemat la Palatul Victoria directorii de la Apele Române şi a cerut o situaţie a debitelor râurilor.

La întâlnirea cu Vasile Blaga, unde se va încerca găsirea unor soluţii pentru ajutorarea oamenilor izolaţi de inundaţii şi alunecări de teren, vor participa, prin videoconferinţă, toţi prefecţii şi toţi reprezentanţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Mai citeşte şi:

Locul în care este cod galben tot anul

O altă întâlnire, tot pe tema inundaţiilor, va avea loc la  Palatul Victoria, unde premierul Emil Boc i-a chemat directorii de la Apele Române şi a cerut o situaţie a debitelor râurilor.

Cod portocaliu de inundaţii pentru râurile din sudul ţării

Hidrologii au actualizat  atenţionarea de cod portocaliu de inundaţii pe râurile Crasna, Desnăţui, Jiul inferior, Vedea şi Argeş inferior, pentru perioada cuprinsă de duminică, la ora 16.00, până luni la ora 16.00.

Astfel, se instituie şi se menţine codul portocaliu în bazinele Crasna, Desnăşui, Jiu inferior (sectorul Răcari-Podari), Vedea (Teleorman, Valea Câinelui), Argeş inferior (Sabar, Neajlov), aferente judeţelor Satu Mare, Dolj, Olt, Teleorman, Dâmboviţa şi Giurgiu.

De asemenea, se menţine până luni, la ora 16.00, codul galben pe râurile menţionate în avertizarea hidrologică de vineri - Crişul Repede (afluenţi), Crişul Negru, Crişul Alb, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Jiu şi Neajlov.

Inundaţiile au lovit deja mai multe judeţe din ţară

Peste 300 de gospodării din 11 localităţi din judeţul Teleorman sunt afectate de inundaţii, în urma creşterii debitelor râurilor şi pârâurilor din zonă. Este vorba despre oraşul Videle şi satele care compun comunele Ciolăneşti, Tătărăştii de Jos, Dobroteşti, Merişani, Beuca şi Vârtoapele.

Şi în judeţul Olt apela şi-au ieşit din matca inundând 72 de gospodării şi blocând circulaţia pe drumul naţional 64 şi pe drumul judeţean 653, pe raza comunei Schitu.

Mai multe gospodării, drumuri judeţene şi comunale, precum şi zeci de hectare de teren agricol din judeţul Giurgiu au fost inundate duminică, după ce râul Neajlov a depăşit cota de atenţie, cel mai afectate fiind comune Clejani, Mihăileşti, Bucşani şi Ghimpaţi.

Apele au afectat şi mai multe gospodării din judeţul Argeş. Cea mai gravă problemă este înregistrată în comuna Recea, unde 13 gospodării au rămas izolate, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, după ce pârâul Săracul a ieşit din matcă şi a inundat drumul principal.

Un zăpor format pe Valea Ilvei a dus, duminică, la inundarea mai multor gospodării din Măgura Ilvei, din judeţul Bistriţa-Năsăud, apa intrând în grădini şi în curţi.

Nu doar oamenii de la ţară au fost afectaţi de ape. Apoape 100 de gospodării din Craiova au fost inundate în urma ploilor şi a topirii zăpezii, două case fiind grav afectate. De asemenea, apa a inundat 14 străzi din cartierul craiovean Breste. 

Vom reveni cu amănunte

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite