S-a lansat portalul e-România care are ca rol principal reducerea birocraţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost lansat e-România, noul portal creat special pentru eficientizarea actului de guvernare, scăderea birocraţiei, simplificarea procedurilor administrative şi reducerea costurilor administraţiei publice.

Portalul a fost inaugurat de premierul Emil Boc. "Prin ceea ce a făcut astăzi, Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale aduce o economie de timp şi de bani în buzunarele cetăţenilor. Prin e-România, ţara noastră este lansată pe orbita modernizării. Avem 12 milioane de utilizatori de internet, iar aceşti oameni vor evita pierderea de timp la cozi pentru plata taxelor şi impozitelor. Sunt sigur că acest portal va fi un succes şi românii îl vor primi foarte bine", a declarat premierul Emil Boc.

Portalul e-România are ca scop eficientizarea sistemului de guvernare prin simplificarea procedurilor administrative şi scăderea birocraţiei. Totodată, prin acest program, se doreşte creşterea transparenţei actului de guvernare şi a procedurilor administrative.

"Prin portalul e-România, se va putea urmări mai uşor şi se vor face online execuţia şi planificarea bugetară. Totodată, toate documentele pe care Secretariatul General al Guvernului le trimite pe hârtie vor circula de acum online. Pentru cetăţeni, aşa cum se plătesc taxele şi impozitele în Bucureşti, aşa trebuie să se plătească şi la Mizil sau în orice alt oraş din ţară ", a mai precizat ministrul Sandu.

Domeniile de interes naţional cuprinse în portarul e-România sunt e-Sănătate, e-Mediu, e-Transport, e-Agricultură, e-Justiţie, e-Educaţie, e-Cultură, e-Biserică, e-Turism, e-Asociativ, e-Sport, e-participare. Persoanelor fizice le sunt destinate 13 programe, în vreme ce persoanelor juridice şapte.

În ceea ce priveşte costurile pentru realizarea portalului e-România, ministrul Sandu a precizat că acesta face parte din Strategia Naţională România Digitală pentru o Societate Informaţională - e-strategie, cu 14 secţiuni.

"Până la finele anului 2010 vor pune în practică această strategie, fondurile necesare fiind de 1,2 miliarde euro", a mai spus ministrul comunicaţiilor şi societăţii informaţionale.

Din cadrul e-strategie face parte şi Strategia naţională pentru Broadband, pentru care s-au deblocat fonduri structurale de 84 milioane de euro, bani care vor putea fi accesaţi cu începere de la data de 1 august.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite