Medicii Spitalului „Grigore Alexandrescu“: „Pielea bebeluşilor se regenerează în fiecare zi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starea generală a celor cinci micuţi răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti este stabilă, iar evoluţia leziunilor locale este favorabilă. Mai mult, medicii au speranţă că perioada cea mai dificilă a trecut

Cei şase bebeluşi răniţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, din 16 august, sunt în continuare sub stricta supraveghere a medicilor. „Starea lor rămâne nemodificată faţă de zilele precedente, unul dintre bebeluşi este în stare critică, având leziuni severe, iar ceilalţi cinci sunt stabili, evoluţia leziunilor locale fiind favorabilă“, spune dr Raluca Alexandru, medic Spitalul „Grigore Alexandrescu“.

Bebeluşul în stare critică are leziuni termice extinse şi leziuni respiratorii severe, fiind în continuare dependent de ventilaţia mecanică.

Micuţii au grade diferite de prematuritate şi primesc îngrijiri interdisciplinare, locale şi generale în Unitatea de Terapie Intensivă Nou-născuţi a Spitalului „Grigore Alexandrescu“. „Noi avem speranţe că sunt pe drumul cel bun. Putem spune că au trecut de şocul cel mai mare. Acum aşteptăm să ia în greutate şi să ajungă să cântărească peste trei kilograme ca un bebeluş normal“, ne-a declarat dr Raluca Alexandru.

Cinci bebeluşi au murit şi şase sunt răniţi grav în urma incendiului produs la 16 august, în Secţia de Terapie Intensivă prematuri de la Maternitatea Giuleşti. Cei şase bebeluşi răniţi, printre care două perechi de gemeni, sunt internaţi din 16 august la Spitalul „Grigore Alexandrescu“.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite