Cu bebeluşii pe băncile facultăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi studenţi din Iaşi îmbină cursurile cu viaţa de părinte. Pentru a face faţă noii „meserii“, proaspeţii părinţi fac cu schimbul când vine vorba să îşi îngrijească bebeluşii, dar şi când trebuie să înveţe pentru facultate.

Mihai şi Mihaela Ciolpan s-au cunoscut de Paşte în anul 2005, iar pe 1 septembrie s-au căsătorit la Iaşi. De atunci stau într-o cameră de cămin. În 2005, planul Mihaelei era să se înscrie la Facultatea Drept, iar Mihai se pregătea să-şi dea lucrarea de licenţă la Teologie. Între timp, a venit pe lume fiul lor, Nicolae.

Mihaela a născut în această vară, la finalul celui de-al III-a an de facultate, dar a mers la cursuri până în ultima zi de sarcină. Deşi a lucrat în primele şase luni după ce a rămas însărcinată, mămica-studentă îşi aminteşte cu plăcere de perioada sarcinii şi spune că era tare mândră de burtică.

Studenţi emeriţi

În ziua cea mare, emoţionat, tatăl a mers la maternitate cu două buchete de flori pentru că nu ştia care era mai frumos. Acum Mihai este diacon şi student în anul II la Facultatea de Litere, iar mămica se pregăteşte de licenţă. „Lui Nicolae îi cresc dinţişorii şi adorme foarte greu, pe la trei noaptea.

Îl supraveghem cu rândul, pentru a putea rezista acestui program”, ne-a mărturisit mama. Dacă bebeluşul plânge când stă cu tatăl, Mihaela vine de la facultate să îl alăpteze. Părinţii s-au obişnuit cu noul program şi reuşesc chiar să înveţe foarte bine, pe rând, pentru facultate. Andreea şi Constantin Gafiţa sunt alţi doi tineri ieşeni care îmbină foarte bine meseria de părinte cu viaţa de student.

S-a căsătorit la 18 ani

Povestea celor doi  s-a înfiripat în urmă cu doi ani, de Sfânta Parascheva. În vara anului 2007, tinerii s-au căsătorit, atunci când mireasa avea doar 18 ani. Andreea urma să dea la facultate, Constantin era student la pictură, iar casa lor a devenit o cameră de cămin. Andreea a rămas însărcinată în anul I de facultate, dar spune că nu regretă nimic.

Anul acesta, în luna august a venit pe lume Maria. Acum, tatăl este student în anul al III-lea la a doua facultate şi mama este în anul al II-lea la Teologie Socială. Cei doi se bucură de sprijinul părinţilor. Cum fetiţa are numai patru luni, mama este mereu lîngă ea, dar se străduieşte să ajungă şi la cursuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite