Gorj: O elevă de 16 ani a fost bătută de două colege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gorj: O elevă de 16 ani a fost bătută de două colege
Gorj: O elevă de 16 ani a fost bătută de două colege

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a deschis anchete la două unităţi şcolare din municipiu, unde, în cursul zilei de miercuri, s-au produs incidente soldate cu rănirea a doi copii.

Primul incident s-a produs la Colegiul Tehnic de Materiale de Construcţii din Târgu-Jiu, unde o elevă în vârstă de 16 ani ar fi fost bătută de două colege şi a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Fata, elevă în clasa a X-a, susţine că a fost lovită cu picioarele şi pumnii de două colege de clasă. Medicii spun că eleva a fost lovită în zona spatelui, a coastelor, dar şi în stomac. După ce i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare, eleva a părăsit spitalul.

Conducerea ISJ Gorj a început o anchetă la liceul respectiv, pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat: „Eleve din clasa a X-a s-au îmbrâncit în pauză, în sala de curs, iar una dintre fete, am înţeles, că a căzut şi s-a lovit de o bancă. A fost dusă la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Am trimis o comisie de anchetă acolo, la Liceu Nr. 2 din municipiu, pentru a afla ce s-a întâmplat. Nu ne putem antepronunţa în acest caz, este o anchetă în curs. Sperăm ca în curând să avem toate datele ca să putem extrage concluziile“, a spus Gheorghe Mitescu, inspector şcolar adjunct al ISJ Gorj, pentru NewsIn.

Cea de-a doua anchetă se va desfăşura la Grădiniţa cu program prelungit din Strada Griviţei, unde un copil de trei ani a ajuns la spital cu capul spart după ce a căzut de pe o scară. Imediat după incident, preşcolarul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu-Jiu, unde a fost diagnosticat cu  traumatism cranio-facial acut. Părinţii consideră că vina în acest caz este a educatoarei, care nu l-a supravegheat suficient pe copil. Tatăl copilului este hotărât să dea în judecată conducerea grădiniţei.

"La grădiniţă, treaba este mult mai gravă. Este vorba despre un copil mic, ai cărui părinţi plătesc pentru ca el să fie în siguranţă. Am trimis o echipă să ancheteze ce s-a întâmplat, să adune informaţii. Vom vrea să vorbim şi cu părinţii copilului. Ei sunt foarte supăraţi şi pe bună dreptate“, a mai spus inspectorul Mitescu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite