28 de bătrâni s-au trezit datori peste noapte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
28 de bătrâni s-au trezit datori peste noapte
28 de bătrâni s-au trezit datori peste noapte

O angajată de la Casa de Ajutor Reciproc din Băileşti s-a îmbogăţit pe seama pensionarilor

Angajata Casei de Ajutor Reciproc din Băileşti a întocmit acte false pe numele mai multor pensionari din Craiova, Cârna, Goicea şi Bistreţ, în perioada ianuarie-septembrie 2009. Ştefania Popa, de 47 de ani, din comuna Goicea, a reuşit să ridice sume considerabile în numele bătrânilor, iar cu banii obţinuţi şi-a cumpărat diverse obiecte. Poliţiştii au făcut percheziţie la domiciliul acesteia, unde au găsit mai multe chitanţe şi documente false.

Femeia susţine că este o înscenare


Bătrânii susţin că femeia este o hoaţă şi sunt hotărâţi să depună plângere împotriva ei. Păgubiţii au anunţat că ei nu vor plăti nici măcar un leu Casei de Ajutor Reciproc şi intenţionează să se retragă definitiv din baza de date a instituţiei.
Luată la întrebări, femeia nu numai că a negat totul, dar a susţinut că este o înscenare din partea conducerii instituţiei unde lucrează. Ştefania Popa a a ajuns în vizorul anchetatorilor după ce mai mulţi pensionari au reclamat faptul că sunt chemaţi la Casa de Pensii Dolj, pentru a-şi achita datoriile către Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor.
„Numărul persoanelor înşelate ar putea fi mult mai mare. Bătrânii şi-au dat seama că ceva nu este în regulă când au primit somaţii de la Casa de Ajutor Reciproc, să îşi plătească datoriile. Cât despre modul de operare, femeia lua cupoanele de pensie de la bătrâni şi îi punea apoi să semneze un document prin care o împuterniceau să ridice banii de la ghişeu. Unii bătrâni au primit o parte mică din acei bani, în timp ce alţii au fost trecuţi ca giranţi“, a declarat Paul Ene, agent şef la Poliţia din Segarcea.
Ştefania Popa a fost prezentată astăzi Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Femeia este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Oamenii legii încearcă acum să recupereze prejudiciul în valoare de 135.000 de lei.
Dacă va fi găsită vinovată, Ştefania Popa riscă să îşi petreacă următorii 15 ani în spatele gratiilor. Familia acesteia spune că femeia nu ar fi în stare de aşa ceva. În plus, rudele sale nu au observat ca Ştefania Popa să fi avut mai mulţi bani ca de obicei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite