O bătrână infirmă doarme într-un Trabant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O bătrână din Bacău a ajuns să doarmă într-un Trabant, după ce a fost evacuată din casa în care a locuit peste 20 de ani. Teodora Munteanu are un fiu infirm şi un nepoţel de câţiva ani,

O bătrână din Bacău a ajuns să doarmă într-un Trabant, după ce a fost evacuată din casa în care a locuit peste 20 de ani. Teodora Munteanu are un fiu infirm şi un nepoţel de câţiva ani, pe care trebuie să îi îngrijească, însă nu ştie ce va face de-acum înainte, fără un adăpost. Pe poartă a fost pus un lacăt de cei care au câştigat în instanţă, soţii Gemănaru, iar bătrâna, în cârje, nu este lăsată să meargă măcar până la baie. Lucrurile sale sunt toate adunate în faţa casei. De câteva zile, Teodora Munteanu doarme afară, cu toate că starea sănătăţii sale este precară.
Femeia a avut o proprietate pe strada Ardealului, care fost demolată, şi, ulterior, a fost mutată de către consiliul local de atunci la actuala adresă, pe Calea Romanului nr. 58, într-un imobil locuit iniţial de soţii Gemănaru. Soţul a fugit din ţară, iar autorităţile de la acea vreme au confiscat jumătate din casă, pe care i-au atribuit-o Teodorei Munteanu. Aceasta a cumpărat, de bună-credinţă şi cealaltă jumătate, însă soţii Gemănaru s-au întors în ţară şi au câştigat imobilul în justiţie. "Eu doar atâta vreau să ştiu. De ce nu îmi este garantată proprietatea, iar actul de vânzare-cumpărare care îl am pe această casă a fost anulat? Banii care i-am achitat se duc pe apa sâmbetei. Nu cred că s-a mai pomenit vreodată ca cineva să fie aruncat din propria casă, ca actul de vânzare-cumpărare să-i fie anulat", spune plângând bătrâna. Singura speranţă a acesteia este că va reuşi, tot în instanţă, să-şi redobândească locuinţa. Ea consideră că imobilul i-a fost luat abuziv, fără ca instanţa să ţină cont de actele prezentate şi de faptul că jumătate din locuinţă i-a fost atribuită de stat, după ce acesta îi demolase prima casă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite