Un bătrân timişorean face pentru a patra oară turul României pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nea Gheorghe pedalează din nou

Un timişorean în vârstă de 62 de ani va pleca în curând într-un tur al celor mai importante mănăstiri din România, pe bicicletă. Gheorghe Pocovnicu nu este la prima sa încercare de acest gen. Trei ani consecutiv, el a făcut turul României, tot pe bicicletă. De această dată, el vrea ca în noua sa aventură să se întâlnească cu cât mai mulţi solişti de muzică populară, a doua în topul pasiunilor sale, după ciclism. De obicei, expediţiile sale pe bicicletă durează o lună. În restul timpului, nea Gheorghe vinde cafea la un automat din Gara de Nord.
Colegii săi mai tineri de la Clubul Sportiv Tibiscus, chiar şi cei care se mândresc cu trofee obţinute la competiţii internaţionale, îl privesc cu admiraţie şi admit că are la activ cei mai mulţi kilometri făcuţi pe bicicletă.
De fiecare dată, plecarea lui nea Gheorghe în turul României a fost un adevărat eveniment pentru întreaga comunitate de ciclişti din Timişoara. Anul acesta, el îşi doreşte să organizeze şi un spectacol de muzică populară, cu doi dintre cei mai cunoscuţi solişti bănăţeni: Tiberiu Ceia şi Traian Jurchelea.
Fiecare expediţie a depăşit patru mii de kilometri. Se poate spune deci că nea Gheorghe a trecut oceanul pe bicicletă, chiar dacă n-a depăşit graniţele ţării. De departe, cea mai spectaculoasă aventură a fost în 2004, când a pedalat 25 de zile, şase mii de ore şi cinci mii de kilometri. Colegii săi de la Tibiscus îşi amintesc că, la întoarcere, nea Gheorghe arăta mai odihnit ca oricând şi că, odată ajuns acasă, s-a apucat să-şi cureţe bicicleta.
O zi obişnuită din turul ţării începe dimineaţa, la ora 6-7, şi se termină în jurul orei 20, după aproape 200 de kilometri pe bicicletă.
Numărul kilometrilor de la "bordul" bicicletei fără accesorii performante cumpărate de Gheorghe Pocovnicu în urmă cu câţiva ani poate rivaliza cu numărul de kilometri făcuţi de o maşină: peste 14.000.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite