Nu vor banii statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul elevilor şi studenţilor timişeni care se angajează în timpul verii este în creştere. Angajatorii lor nu se grăbesc însă să beneficieze de avantajele oferite de stat. O lege

Numărul elevilor şi studenţilor timişeni care se angajează în timpul verii este în creştere. Angajatorii lor nu se grăbesc însă să beneficieze de avantajele oferite de stat. O lege obligă statul să plătească, pentru fiecare student şi elev, jumătate din salariul minim brut pe economie, între 250 şi 440 de lei.

Birocraţia e de vină

,,Angajatorii sunt comozi. Contabila ar trebui să facă alte acte, aşa că nu se mai încurcă", spune Florin Unguraş, consilier în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Timiş (A.J.O.F.M.). Deşi în barurile şi magazinele timişorene lucrează tot mai mulţi elevi şi studenţi, în registrele A.J.O.F.M. sunt înregistraţi doar 144 de tineri ai căror angajatori au solicitat bani de la stat. ,,Nu mai vreau să umblu după hârtii, nu mă interesează legea asta", spune Muhammad Soughi, proprietarul unui magazin alimentar din Timişoara.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite