Mai mulţi bani pentru sinistraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele 2.000 de familii sinistrate din judeţele Moldovei vor primi câte 4.100 de lei, ajutor de la Guvern pentru refacerea locuinţelor. Anunţul a fost făcut ieri de premierul Călin Popescu

Cele 2.000 de familii sinistrate din judeţele Moldovei vor primi câte 4.100 de lei, ajutor de la Guvern pentru refacerea locuinţelor. Anunţul a fost făcut ieri de premierul Călin Popescu Tăriceanu, aflat în vizită în localitatea Rădăuţi Prut din judeţul Botoşani.

„Această suplimentare nu va afecta bugetul, pentru că o mare parte din bani vin din sponsorizări şi contribuţiile celor din administraţia centrală. Totul a fost gîndit şi chibzuit bine”, a dat asigurări Tăriceanu.

Din totalul de 4.100 de lei alocaţi fiecărei familii, 2.600 de lei sunt destinaţi finisajelor, tencuielilor interioare şi exterioare şi pardoselilor, iar 1.500 de lei pentru manoperă. De asemenea, premierul a promis că sinistraţii vor mai primi sobe, frigidere şi lenjerii de pat. Şeful Guvernului s-a arătat mulţumit de stadiul lucrărilor, dar a declarat că termenul de predare stabilit iniţial pentru 21 noiembrie va fi întârziat pentru 1 decembrie.

În localitatea Rădăuţi Prut, 80% din cele 130 de case aflate în reconstrucţie sunt „la roşu” şi mai necesită finisări. 20 de case sunt la nivel de temelie, iar alte 11 sunt construite de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite