Nu mai sunt bani pentru linia CFR Bucureşti-Constanţa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societăţile care se ocupă de reabilitarea liniei ferate Bucureşti-Constanţa nu şi-au primit banii pentru ceea ce au construit până acum şi, în consecinţă, au notificat CFR că vor să

Societăţile care se ocupă de reabilitarea liniei ferate Bucureşti-Constanţa nu şi-au primit banii pentru ceea ce au construit până acum şi, în consecinţă, au notificat CFR că vor să oprească lucrările.

Potrivit datelor companiilor constructoare, remise ieri Agerpres, lucrările s-ar putea opri în luna noiembrie din cauza neachitării unor sume pentru trei notificări de plată trimise CFR în acest an de către constructorul secţiilor Bucureşti Nord - Băneasa şi Feteşti - Constanţa.

La rândul său, compania Astaldi, care realizează lucrări pe sectoarele Fundulea-Lehliu-Feteşti, a oprit deja lucrările pe aceste segmente solicitând plata unor facturi aferente lucrărilor.

În prezent, din cauza restricţiilor de viteză, timpul de parcurs între Bucureşti şi Constanţa este de şapte ore, din cauza lucrărilor de reabilitare. Linia Bucureşti-Constanţa are o lungime de 224 de kilometri, iar valoarea lucrărilor, care ar trebui să finalizate în 2010, este de 322,5 milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite