Un băimărean lansează o revistă de modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un băimărean lansează o revistă de modă
Un băimărean lansează o revistă de modă

„Coutoure” vrea să le înveţe pe românce despre istoria modei. Lorand Coza, un băimărean proaspăt absolvent al Universităţii de Artă din Bucureşti, va lansa în octombrie o revistă naţională de modă.

Lorand Coza, băimăreanul care a lăsat provincia pentru a studia în capitală, va lansa pe piaţă o revistă cultă de modă în toamna acestui an. Ideea i-a venit tânărului absolvent după ce a realizat că, în România, acest sector al modei este absent din peisaj. „Femeia româncă nu trebuie să fie doar fashionistă, ci şi cultă. Să ştie despre istoria modei, ramurile modei”, spune iniţiatorul proiectului. „Degeaba porţi «Commes des Garçons» dacă nu ştii nimic despre acest brand”, continuă Lorand.

Revista debutează cu Loredana

Sediul revistei va fi undeva în sectorul 1 Bucureşti, însă Lorand nu a vrut să intre în mai multe detalii. Cert e că echipa e formată din 15 oameni, printre care şi Răzvan Firea, fiul vedetei TV Gabriela Vrânceanu-Firea, iar revista va apărea lunar şi va cuprinde 200 de pagini. „Suntem o echipă frumoasă.

De la adolescenţi pasionaţi de modă, până la stilişti, profesori de desen, de visual merchandising, sociologi şi croitori”, explică Lorand. În plus, câteva rubrici vor purta semnătura a două vedete, al căror nume Lorand nu a vrut să-l divulge deocamdată. Umblă vorba-n târg că unul dintre cei „cooptaţi” în echipa Coutoure ar fi Dan Chişu. Lorand Coza spune că a început munca la revistă în urmă cu două luni. Primul număr, care va apărea la sfârşitul lui octombrie, o are pe Loredana pe copertă într-un pictorial de senzaţie.

„Rubricile revistei promovează moda cultă, nemurdărită de factorii exteriori”, menţionează Lorand. Iată câteva dintre rubricile care se vor regăsi în paginile revistei: „Lecţia de desen”, „Lecţia de croitorie”, „Sociologia modei”, „Critica vestimentară”, „Subculturile urbane”. Primul număr are ca temă pornografia şi arta kinky. „Deja lucrăm la cel de-al doilea număr, care va fi despre kitsch, iar cititorii vor avea parte de o mare surpriză”, spune stilistul.

Se ocupă de lookul mai multor vedete

La cei 22 de ani ai săi, Lorand Coza a reuşit să se impună ca stilist atât în România, cât şi în afara graniţelor. Este unul dintre cei mai în vogă stilişti din România şi a fost pentru o perioadă o prezenţă constantă pe micile ecrane. El a trebuit să transforme din punct de vedere vestimentar mai multe telespectatoare în cadrul unei emisiuni tv şi a scris pentru revista „J’adore”. Momentan, Lorand se ocupă de lookul mai multor vedete, printre care Ela Crăciun, Geta Voinea şi Lavinia Vidrean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite