Un băieţel are nevoie de noi pentru a trăi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un băieţel are nevoie de noi pentru a trăi
Un băieţel are nevoie de noi pentru a trăi

Doi tineri părinţi caută cu disperare bani pentru a-şi opera fiul în Germania

La venirea pe lume a lui Mihai s-au adeverit rezultatele ecografiilor realizate de mamă în timpul sarcinii: lipsa unui segment din esofag. La doar trei ore după naştere, Gabriel a fost operat de urgenţă.

Tatăl băieţelului, Sebastian Ionică, în vârstă de 35 de ani, este poliţist comunitar. De la naşterea copilului, bărbatul a rămas în Bucureşti, luptând să găsească sprijinul financiar atât de necesar ca băieţelul lui să trăiască.

Comisia refuză să aprobe operaţia în străinătate

Din păcate însă, comisia care supraveghează cazul băieţelului nu vrea în ruptul capului să le ofere părinţilor posibilitatea de a avea acces la Formularul 112, cu toate că respectivii medici sunt conştienţi că, în România, o operaţie de reconstituire a esofagului este imposibilă. Drept urmare, tatăl a apelat la o clinică din Germania. Răspunsul a fost prompt. Se poate efectua o astfel de operaţie, însă costurile sunt mari. Sunt două posibilităţi. Prima se referă la posibilitatea ca stomacul băieţelului să fie mutat cât mai aproape de gât, astfel încât să nu se simtă lipsa bucăţii de esofag. Această intervenţie costă între 30.000 şi 50.000 de euro. A doua posibilitate este ca esofagul să fie reconstituit în totalitate, costul operaţiei fiind însă de 220.000 de euro. „La ora actuală, toţi cei 209 poliţişti comunitari au donat ceva bani, sumele nefiind mai mici de 30 de lei, însă colegului nostru îi trebuie cu mult mai mult. De aceea dorim şi noi ca toţi oamenii de bine să se aplece asupra acestui caz şi să ofere băieţelului o şansă la viaţă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Comunitare Severin, inspector principal Luria Nicoleta Mărţuică. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite