BACALAUREAT 2013 Ce părere au universităţile private despre Bacalaureatul profesional

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Afişarea rezultatelor la Bacalaureat
Afişarea rezultatelor la Bacalaureat

Bacalaureatul profesional este un progres în privinţa promovabilităţii examenului, dar nu unul care satisface pe deplin mediul academic.

Preşedintele Uniunii Universităţilor Private Acreditate din România (UUPAR), Aurel Ardelean, a afirmat că introducerea Bacalaureatului profesional este un progres care nu satisface pe deplin mediul academic pentru că reduce considerabil accesul în învăţământul superior al absolvenţilor.

Reprezentantul UUPAR a adăugat că că susţine ideea introducerii bacalaureatului profesional, doar că proiectul actual ar trebui să sufere unele modificări, pentru înlesnirea accesului spre învăţământul universitar.

 Ardelean, care este preşedintele Universităţii de Vest "Vasile Goldiş" din Arad, a afirmat că "este un pas înainte propunerea doamnei ministru Andronescu de introducere a bacalaureatului profesional".

"Apreciem acest demers pe care Senatul l-a aprobat în cadrul Comisiei, dar nu ne satiface pe deplin întrucât bacalaureatul profesional reduce accesul spre bacalaureatul naţional. Absolvenţii vor trebui să parcurgă o perioadă de examene, de diferenţe. Este necesar ca un număr mai mare de elevi cuprinşi în bacalaureatul profesional să poată să aibă acces spre învăţământul academic, asta ar fi o soluţie mult mai realistă" , a declarat Ardelean.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite