BACALAUREAT 2013. Este oficial: Bacalaureat diferenţiat, de anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu
Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu

Măsura de a se introduce Bacalaureatul profesional a fost adoptată de Comisia de învăţământ din Senat. De anul viitor, Bacalaureatul se va susţine în două versiuni.

Propunerea Ministerului Educaţiei de a se introduce un Bacalaureat diferenţiat a fost adoptată.Comisia de educaţie din Senat a aprobat, în această dimineaţă, introducerea în Legea educaţiei a unui amendament care prevede opţiunea Bacalaureatului profesional. Decizia a fost luată cu unanimitatea voturilor celor cinci senatori prezenţi la şedinţa comisiei. La şedinţa Comisiei de educaţiei a Senatului este prezentă şi Ecaterina Andronescu.

Începând cu sesiunea imediat următoare, absolvenţii de liceu vor putea alege între două versiuni de examen: Bacalaureatul Naţional, la care nu s-a schimbat nimic, şi Bacalaureatul Profesional, destinat tinerilor care nu vor să urmeze studii superioare, ci au nevoie de diplomă pentru a li se atesta absolvirea liceului, în vederea angajării.

După două luni de comunicare zilnică la nivelul inspectoratelor şcolare, ministrul Educaţiei a evaluat noua formă de Bacalaureat drept "o schimbare necesară, care să permită elevilor să aleagă calea cea mai adecvată pentru ei: Bacalaureat Naţional sau profesional".

Măsura adoptată azi oferă absolvenţilor de liceu posibilitatea de a se se încadra pe piaţa muncii cu o certificare de absolvire a liceului. "Absolvenţilor care se angajează li se reproşează, "Nu ai nici diplomă de Bacalaureat?"; această formă de examen le adaugă la competenţe", a explicat Ecaterina Andronescu.

Noua versiune de Bacalaureat urmează să aibă aceleaşi probe de competenţe cu Bac-ul vechi. În plus, absolvenţii de liceu care aleg această variantă vor avea de susţinut un proiect, o probă practică şi un examen scris la educaţia antreprenorială, disciplină comună tuturor liceenilor.

"Probele practice adâncesc competenţele profesionale. Examenul nu schimbă conţinutul programei pe care au parcurs-o în liceu. Doar adăugăm o formă pentru a veni în sprijinul celor care se orientează spre piaţa muncii", a adăugat ministrul.

Mai multe informaţii, aici: BACALAUREAT 2013 Examenul diferenţiat, aplicabil de anul viitor

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite